Părintele Calistrat a luat la ţintă videochatistele, după ce o enoriaşă care a practicat această activitate i s-a spovedit: „Îmi dădea exemplul Mariei Egipteanca. Ea ştim că a fost desfrânată, dar nu a făcut videochat, ci s-a pocăit”

În plin post al Naşterii Mântuitorului, părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni critică dur persoanele care se ocupă cu videochatul. Preotul a dezvăluit chiar că a avut enoriaşe care i-au dezvăluit la spovedanie că se îndeletniceau cu o astfel de activitate.

06 dec. 2022, 12:27
Părintele Calistrat a luat la ţintă videochatistele, după ce o enoriaşă care a practicat această activitate i s-a spovedit: „Îmi dădea exemplul Mariei Egipteanca. Ea ştim că a fost desfrânată, dar nu a făcut videochat, ci s-a pocăit”

Părintele Calistrat Chifan este de părere că videochatul presupune batjocorirea trupului, care este „un templu al Duhului Sfânt„, şi „vatămă sufletește și trupește”. 

Trupul este templul Duhului Sfânt, iar a batjocori trupul, pentru că videochatul înseamnă niște forme de manifestare senzuale, de sexualitate, de inducție a plăcerii.(…) Videochatul nu este o meserie, nu este un serviciu. Videochatul este ceva care vatămă sufletește și trupește, adică în momentul în care faci lucruri din astea jenante, astea nu mai țin de natura biologică a lucrurilor”, a spus părintele Calistrat pentru BZI Live.

Citeste si Tăvălug de acuzaţii la adresa părintelui Calistrat. Un călugăr susţine că ar fi fost bătut de preot în repetate rânduri: „Mi-a dat o lovitură zdrobitoare peste cap”

Părintele Calistrat Chifan declară război videochatistelor

Preotul a făcut, apoi, referire la discuţia pe care a purtat-o cu o enoriaşă la spovedanie. Tânăra i-ar fi spus că Biserica ar trebui să fie de acord cu legalizarea prostituției și că persoanele care practică această „meserie” ar putea să își înființeze propria biserică. Femeia a făcut chiar referire la Sfânta Maria Egipteanca, care a trăit aproape cinci decenii în deșert pentru a se ține departe de ispitele trupești, cărora altfel nu le putea face față.

Ea mi-a spus că prostituatele pot să-și facă o biserică a lor, cu hramul Mariei Egipteanca, care a fost desfrânată. Să nu uităm că Maria Egipteanca a stat 47 de ani în pustie și a făcut pocăință, nu a făcut videochat„, a arătat părintele Calistrat.

Citeste si EXCLUSIV Gigi Becali, critici la adresa părintelui Calistrat: „Femeile alea l-au instigat fiindcă l-au ştiut iute la mânie. Dacă era smerit, cu capul plecat, nu se întâmpla asta”