Părintele Calistrat Chifan, după scandalul în care a fost implicat: „Doamne, mi-am pierdut şi puterea, şi cumpătul, şi răbdarea. Lumea este îndărătnică, îi spui şi nu ascultă”

Părintele Calistrat Chifan le-a spus enoriaşilor o pildă despre păcatul amânării. Părintele spune că diavolul amânării este cel mai determinat diavol şi că, în iad, trei sferturi dintre cei aflaţi acolo au fost muşcaţi de diavolul amânării.
Alina Costache
22 nov. 2022, 14:37
Părintele Calistrat Chifan, după scandalul în care a fost implicat:

Părintele Calistrat Chifan i-a avertizat pe enoriaşi că „astfel de diavoli se pot ascunde şi pe sub paturile lor, mai ales atunci când le este lene, când nu se roagă, când nu postesc, când nu se închină, când nu se spovedesc, când nu se împărtăşesc„. Duhovnicul le-a spus, de asemenea, credincioşilor şi ce au de făcut pentru a izgoni aceşti diavoli care îi vor ispiti ca să ajungă direct în iad.

Părintele Calistrat Chifan, pildă despre păcatul amânării

„Era într-o mănăstire un călugăr care împlinise 70 de ani, se săturase de spovedit oamenii şi văzuse că, în urma spovedaniei, a învăţăturilor de folos, de om nu se prinde nimic, pe o ureche îi intră, pe alta îi iese. Şi îi spune lui Dumnezeu: „Doamne, mi-am pierdut şi puterea, şi cumpătul, şi răbdarea şi n-aş mai vrea să spovedesc poporul ăsta îndărătnic. Degeaba le spui, că nu ascultă”.

Şi se auzi glasul lui Dumnezeu: „Eu rabd păcatele întregii lumi şi nu mă supăr. Tu de ce te superi numai din cauza ălora pe care îi spovedeşti? La noapte, ia-ţi toiagul, mantia, psaltirea si crucea şi te sui în poiană şi stai fix la 12 noaptea în scorbura din copacul cel bătrân. Să nu te simtă diavolul că eşti acolo, că eşti mort”.

La 12 noaptea, în mijlocul poienii, se lasă un tron de foc pe care stătea Scaraoţchi. Când a bătut de 3 ori din palme, s-a umplut poiana de draci şi le-a spus Scaraoţchi: „Aşezarea în cete”. Şi s-au pus în cete după cum sunt păcatele, în 24 de cete: ceata care ispiteşte cu clevetirea, cu curvia, cu crima, cu avortul, cu desfrânarea. Şi le-a zis: „Ia să-mi spuneţi voi, spurcaţilor, câte suflete aţi mai adus la iad, că eu văd că biserica cu parastasul şi cu liturghia scoate oamenii din iad şi rămâne iar gol”.

A venit primul un drac şi a zis aşa: „Întunecimea ta, toată haita ta de draci împânzim lumea şi şoptim oamenilor în urechi: „Nu există niciun Dumnezeu, nicio credinţă, nicio sfinţenie. Astea-s inventate de oameni”.

Citeste si Video viral cu Părintele Calistrat, postat de Marian Godină. Îşi ceartă enoriaşii care nu-i dau suficienţi bani: „Cât ai dat la vrăjitoare? 1000 de lei? La mine vii cu 5 lei, mă iei de prost?”

„Şi câţi câştigaţi voi aşa?”, întreabă Scaraoţchi.

„Ei, pică ca frunzele”, spune dracul.

Scaraoţchi a dat ordin la alta haită de draci să-i bată pe aceştia cu biciurile de foc.

„Proştilor, voi nu ştiţi că omul după ce citeşte cărţi se îndreaptă la minte, îşi schimbă viaţa că-i mustră conştiinţa. Asta era acum 100 de ani. Alt drac mai şmecher vreau să aud cum ispiteşte”, spune Scaraoţchi.

Şi a ieşit dracul păcatului: „Noi îi îndopăm cu băutură, cu mâncare până vomită, îi stârnim la curvie, îi invrăjbim să se bată”.

„Nu e bine. Când încep să devină neputincioşi sau încep să se coacă la minte, sau se căsătoresc, ne părăsesc că văd că se duc la distrugere. Nu-mi place, bate-i şi pe ăştia cu bice de foc”, comandă Scaraoţchi.

A venit alt drac, lui i s-a părut că e mai deştept: „Eu merg pe principiul păcii, democraţiei. Îi explic omului că este si Dumnezeu, este şi distracţie, este şi păcat, dar şi virtute, că este timp şi de una, dar şi de alta”, spune cel de-al treilea drac.

„Bă, tu chiar eşti prost, nu ai văzut în Scriptură ce spune Hristos al lor, că nu poţi sluji la doi domni?”, spune Scaraoţchi.

„Păi, da, întunecimea ta, dar toţi îşi fac de cap, noaptea distracţie, ziua biserică, noaptea curvăresc, ziua bat mătănii”, adaugă dracul.

„Nu-mi place, nici asta nu e bună. Când se cuminţeşte la minte şi-l cunoaşte pe Dumnezeu, se opreşte din astea şi iar îmi goleşti iadul”, spune Scaraoţchi.

A apărut, în sfârşit, un scaraoţchi ieftin si a zis că le el arată lor cum să facă treabă.

Citeste si EXCLUSIV Gigi Becali, critici la adresa părintelui Calistrat: „Femeile alea l-au instigat fiindcă l-au ştiut iute la mânie. Dacă era smerit, cu capul plecat, nu se întâmpla asta”

„Ăştia pe care i-ai adus sunt învechiţi, cu fixuri, omul s-a subţiat la minte, trebuie înşelat şi tradus, nu împins la păcat sau tras din păcat. Adu un butuc de stejar, vreau un baros puternic şi trei pene de fier cu care să trag butucii din pădure. Vreau un drac puternic să-mi bată cuiul ăsta pe jumătate. Întunecimea ta, ai putea scoate cuiul ăsta?, întreabă dracul.

„Păi dacă îmi pun mintea şi mă ostenesc, îl scot”, spune Scaraoţchi.

Pune o copită pe butuc, o copită o bagă în cuiul acela şi-l trage afară. 

„Să-ţi arăt al doilea exerciţiu”, spune dracul.

Şi bate cuiul acela vreo trei sferturi.

„Dar acum îl poţi scoate?”, îl întreabă dracul pe Scaraoţchi.

S-a proptit dracul cu amândouă copitele în butuc şi a prins cu dinţii ciuiul şi l-a scos afară.

„Întunecimea ta, parcă aproape simt că mă biruieşti, dar trebuie să mai îmi dai dreptul la o probă”, mai spune dracul.

Şi a bătut cuiul de tot până nu a mai putut fi prins. 

Si Scaraoţchi zice: „Păi de ce să-l apuc?” 

„Vezi, Întunecimea ta, asta e şi cheia succesului. Noi mergem pe principiul libertinajului, nu al libertăţii. Libertatea are legi, libertinajul nu are nicio lege. Omul face ce vrea el, când vrea el, cum îi place lui. Că scrie la Apostolul Pavel: Ai voie să le faci toate, dar în Libertate ce spune: Nu toate îţi folosesc, te pune la discernere. Eu mă duc în lume şi le spun la oameni că pot face orice, că nu dau socoteală nimănui. Dacă unul vrea să se roage, îi spun: ce-i aşa greu să fii credincios, ce-i aşa greu să fii bun, ce-i aşa greu să fii milostiv, ce-i aşa greu să fii corect, ce-i aşa greu să fii bisericos? Dar asta iti trebuie acum? Mai încolo, ai atâtea treburi acum, eşti tânăr, ai atâtea în faţă: şcoala, cariera, vârsta, distracţia. Vine vremea rugăciunii, ce te-a pălit aşa deodată?

Pe unde trec şi pe unde mă duc toate bisericile sunt goale. Candela rar mai arde, cărţile de rugăciune au praf pe ele, icoanele sunt puse în dulap că nu dă bine cu moda camerei.

Este un drac care se numeşte al amânării. Nu acum, mai îndată, mai încolo, săptămâna viitoare.

Şi câţi câştigi aşa?

Ia dă o raită în iad, opreşte o clipă muncile şi pune pe cei de acolo să ridice mâinile în sus care au fost muşcaţi de dracul amânării. Mai bine de trei sferturi de iad din cei chinuiţi au ridicat mâna în sus.

S-a întors Dracu bucuros înapoi şi i-a zis: „Te fac generalul iadului, preia comanda pe tronul meu, învaţă toţi proştii ăştia cum se lucrează cu lumea proastă şi lăsată în libertinaj şi vreau să mergeţi pe pământ şi să-i munciţi că vreau să cadă în iad cum cade frunza şi cum cade iarba şi cum cad fulgii de zăpadă iarna când viscoleşte. Şi a zis: „Întunecimea ta, să trăiţi, am plecat la ordin”.

S-au împrăştiat dracii ca furnicile pe tot pământul, acum căutaţi-i pe la voi pe acasă: când vă e lene, când nu vă rugaţi, când nu postiţi, când nu vă închinaţi, când nu vă spovediţi, când nu vă împărtăşiţi, să ştiţi că-l aveţi sub pat. Dar îl puteţi izgoni cu postul de miercurea şi vinerea, cu rugăciunea de seară şi de dimineaţă, spovedit şi împărtăşit, Psalmul 37  şi 67, ci e împotriva demonului şi fuge, nu stă, şi când sunteţi grăbiţi, de şapte ori Tatăl Nostru dimineaţa, de şapte ori Împărate ceresc seara şi şapte mătănii pe zi şi el o să fugă. Dacă-l cuibăriţi acolo, scoate pui, îi prinde şi pe copii şi pe nepoţi şi când oţi muri, în loc să aveţi pe mormânt o lumânare, o să aveţi bălării pe care or să le mănânce vacile satului”,  

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să iasă ca la restaurant. Secretul pe care doar bucătarii cu experiență îl cunosc
Capital.ro
Adrian Alexandrov spune adevărul despre Elena Udrea și Coldea. Ce i-a făcut: S-a dat ordin
Playtech.ro
Îţi mai aduci aminte de Pamela din Dallas? Era o divă HOT, toată lumea o invidia. Acum o mai recunoşti?
DailyBusiness
Din păcate, s-a luat decizia! Aceste medicamente DISPAR din România
Adevarul
Imagini de colecție cu Ion Țiriac tânăr student când se antrena la baza sportivă studențească Tei VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Gogoșile pufoase cu măr ras sunt delicioase şi ieftine. În doar 15 minute desertul e gata să fie savurat
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
INCREDIBIL! Belodedici a fost reținut de poliție, după niște evenimente ca în filme
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A murit Dana Rotariu, soția fostului mare fotbalist Iosif Rotariu: „Din păcate, viața este crudă” Dana suferea de cancer
Capital.ro
Anunț trist despre CORNEL DINU. Vestea, dată chiar de Cristi Borcea: E cea mai mare DURERE a mea
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur" Iosif Rotariu, la vârsta de 60 de ani
substantial.ro
Alinare în necazuri și sprijin în deznădejde: Acatistul Sfântului Mina, puterea supremă a rugăciunii
MediaFlux
A fost CUTREMUR în ROMÂNIA! L-ați SIMȚIT?
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'