Părintele Crin-Triandafil Theodorescu: „Da, m-am vaccinat fluierând şi o să fac şi boosterul”

Crin-Triandafil Theodorescu afirmă că "suntem ceea ce sădesc în noi părinții, educatorii, profesorii sau preoții noștri, toți cei care ne fac educația formală, non-formală și informală".

04 oct. 2021, 16:56
Părintele Crin-Triandafil Theodorescu: „Da, m-am vaccinat fluierând şi o să fac şi boosterul”

Părintele Crin-Triandafil Theodorescu îndemnă românii să meargă la vacciare. „Da, m-am vaccinat fluierând şi o să fac şi boosterul. Pentru că singura grădină în care dau cu sapa e conştiinţa mea. Pentru că primul om care m-a luat în braţe, chiar înaintea Mamei, a fost un medic. Pentru că băiatul meu, căruia i-am făcut băiţă până la un an, ceva mai citit ca mine şi lucrând în cercetare, mă mângâie pe frunte, într-o inversare zăpăcitoare de roluri, şi-mi spune că e în regulă să mă vaccinez. Pentru că am făcut-o deja, de jumătate de an, şi tot păcătos am rămas, tot leneş, tot cu găurile alea-n aripile botezului; nici mai bun şi nici mai rău. Pentru că nu cred că povestea asta e altceva decât o chestiune medicală, iar eu nu sunt medic. Eu sunt preotul Domnului, cel mai răpciugos dintre ei. Eu sunt dovada cu puls şi colesterol că Dumnezeu e iubire şi că iubirea Lui lucrează ca o dăltiţă-ntr-un bloc de marmură de Kavala. Cioc-cioc…aşa lucrează Dumnezeu”, scrie pe Facebook preotul Crin-Triandafil Theodorescu.

O fată de 15 ani a murit de COVID chiar în ziua în care era programată la vaccinare
El relatează că au fost persoane care i-au reproşat că s-a vaccinat. „Când m-am vaccinat, au căzut zece mii de-a dreapta mea, ca-n psaltire. Cum? Mai spui că eşti creştin? Că eşti preot? Vândutule. Iudă. Le-am primit pe toate cu resemnare. Numărul prietenilor de pe Facebook a intrat la apă, nu mult, dar a intrat. Am oftat şi-am plecat mai departe. Pentru că singura grădină în care dau cu sapa e conştiinţa mea. Dau cu sapa să-i placă Domnului când se plimbă pe-acolo, cu mâinile la spate, gândindu-se la o nouă galaxie, la o nouă peşteră sau o nouă specie de nifarguşi. Acolo, în cetatea dreptăţii mele, El e stăpân. De aia dau cu sapa. Să-i placă să peripatetizeze pe cărările inimii mele. Un număr de oameni mi-au spus sunt dezamăgit, dar continui să te iubesc! Nu-i nimic că ne dezamăgesc oamenii, nu-i nimic. Să nu ne amăgească dezamăgirea. Că mai deasupra dezamăgirii e iubirea, şi ştiu exact cum funcţionează asta. De câte ori nu mi-am dezamăgit Mama şi ea m-a primit în braţele ei, întreg, ca atunci când m-am născut?”, adaugă preotul.

Vaccinarea anti-Covid, promovată în Las Fierbinţi: „Vaccinul nu te face Illuminati, nu are cip, nu afectează fertilitatea”
El cere românilor să nu se certe pe tema vaccinării sau nevaccinării. „Mă-ncearcă un gând, auziţi, dacă virusul ăsta nu-i nici de la lilieci, nici din laboratoarele chinezeşti, dacă virusul ăsta e examenul iubirii la care tocmai participăm? Că prea ne-am împărţit în vaccinaţi şi nevaccinaţi, şi prea cu poftă ne dăm şuturile dreptăţii-n dinţi, unii altora! Că la ce-i foloseşte omului lumea toată, cu dreptatea lui cu tot, când l-a scos din inima sa pe fratele său nevaccinat/vaccinat, alb/negru, prost/deştept, împărat/soldat, sărac/bogat? Vaccinaţi-vă ca mine, sau nevaccinaţi-vă ca alţii. Un singur lucru vă rog, vă conjur. Nu încetaţi să faceţi din iubire acoperiş deasupra fratelui vostru, că cine a pierdut iubirea l-a pierdut pe Dumnezeu că Dumnezeu este iubire şi abia pe urmă se numără dreptatea şi paturile libere din ATI! Hristos în mijlocul nostru”, încheie Preotul Crin-Triandafil Theodorescu.

Cine este Crin-Triandafil Theodorescu

Părintele Crin-Triandafil Theodorescu este parohul Bisericii Luşca (Năsăud). A urmat şcolile Federaţiei Române de Speologie şi a devenit membru al Asociaţiei „Salvaspeo”. În anul 2004 a devenit custodele peşterii Izvorul Tăuşoarelor, din Bistriţa-Năsăud.

Crin-Triandafil Theodorescu este preot și speolog, îndrăgostit de oameni și de povești, care a creat, nu de multă vreme, o provocare incitantă pe Facebook: „Fură o carte! Te-ajută popa!”

Părintele Crin Theodorescu vine din Mangalia și, la vârsta studenției, când cobora de pe crestele munților în căutarea locului unde a stat o vreme Liviu Rebreanu, în Năsăud, a întâlnit pe stradă o fată. Fata este acum soția lui, iar tânărul a decis să rămână în celălalt capăt al lumii pe care o cunoștea pentru a avea familia ce și-o dorea.

Părintele este absolvent de studii teologice, dar și de geografie, iar când nu slujește la Biserica din Lușca, pe care o numește cea mai frumoasă biserică din lume, după Hagia Sofia, lucrează în complexul muzeal năsăudean și îngrijește de peștera Izvorul Tăușoarelor.