Părintele Vasile Ioana, despre credincioșii care merg la biserică să le meargă bine în viață: ”Sunt unii care cred dau acatistul, gata, le merge bine”

Părintele Vasile Ioana dă de pământ cu credincioșii care se duc la biserică constant pentru a le merge bine în viață. Duhovnicul le atrage atenția acestor persoane că este greșit ceea ce fac și că motivul pentru care se duc la biserică trebuie să fie cu totul și cu totul altul.

06 mai 2023, 17:15
Părintele Vasile Ioana, despre credincioșii care merg la biserică să le meargă bine în viață: ”Sunt unii care cred dau acatistul, gata, le merge bine”
Părintele Vasile Ioana, despre credincioșii care merg la biserică să le meargă bine în viață: ”Sunt unii care cred dau acatistul, gata, le merge bine”

Părintele Vasile Ioana, despre credincioșii care merg la biserică să le meargă bine în viață. Părintele Vasile Ioana de la biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” este cunoscut pentru faptul că spune lucrurilor pe nume indiferent de cât de deranjante ar fi.

Citește și Părintele Vasile Ioana aruncă bomba despre spălatul în ziua de duminică. „Dumnezeu nu e absurd. Nu ar trebui să înghițim tradiții prostești”

Părintele Vasile Ioana, despre credincioșii care merg la biserică să le meargă bine în viață

Recent, duhovnicul a dat de pământ cu credincioșii care merg la biserică pentru a le merge bine în viață subliniind faptul că comit o mare prostie.

”Dumnezeu te ajută să-ți duci crucea. Noi nu venim la biserică să dăm crucea jos din spate, că sunt unii care cred că dacă vin la biserică și dau acatistul, gata, le merge bine. Nu este așa. Am o veste: nu e așa. Nu venim la biserică să ne meargă mai bine. Este greșit. Noi în biserică asumăm crucea. Eu își întărești mușchii să-ți duci crucea. Este o prostie să crezi că dacă tu te duci azi la biserică, mâine îți merge bine”, a declarat părintele Vasile Ioana la Europa FM.

Părintele Vasile Ioana a dezvăluit și cum pot credincioșii să se conecteze cu Dumnezeu și să aibă o relație mult mai bună cu El.

„Dacă noi ne-am conecta cu Dumnezeu… Dimineața când te trezești faci o cruce, dar să ai dragostea să te conectezi. Să ai gândul la Dumnezeu. Dumnezeu e duh, între două semafoare te poți conecta la Dumnezeu. Dacă noi îl chemăm pe Dumnezeu, El vine”, a mai spus preotul.

Îndrăgitul preot îi îndeamnă pe toți credincioșii să citească zilnic din Biblie.

„De aceea îi indemn pe cei care ne urmăresc să nu treacă o zi, e degeaba ziua aia dacă nu ai citit un pic din Biblie. Dacă nu ai citit un pic din cuvântul lui Dumnezeu, dacă nu ai înălțat o rugăciune către El a trecut ziua degeaba că nu suntem animale”, a declarat preotul Vasile Ioana, potrivit sursei citate.

O variantă foarte la îndemână pentru credincioși peste Biblia Online. Există nenumărate aplicații care pot fi descărcate pe telefon, susține preotul.

„Pe telefon există biblia online. Ai dat frumos Evanghelia după Ioan ai dat click şi ți-a apărut capitolul 1. Deci nu citești în grabă. Evanghelia după Ioan capitolele 17,18, 19 zilele astea este aur.

Ce vrea Dumnezeu de la noi? Să facem cunoscută dragostea Lui lumii, oamenilor. Cumva, dacă citim din Biblie ne conectăm cu duhul lui Dumnezeu şi ne îndumnezeim. Prin cuvânt vine în noi puterea. Puterea este un cuvânt care se transformă în emoție.

Cumva legătura noastră cu Dumnezeu prin cuvânt nu este pe logică, este prin simțire.

Nu ar trebui să treacă o zi fără să ne întâlnim cu Dumnezeu. Pentru că noi când trăim în acest orizontal obișnuit efectiv ne panicăm. Vine anxietatea, vine depresia că tu stat conectat cu răul. Atunci tu ar trebui să părăsești orizontalul ăsta şi să ai nişte momente de înălțare la cer”, a mai recomandat preotul ortodox, într-un alt interviu.

 

Citește și Dan Negru, dezvăluiri tulburătoare despre legătura cu părintele Vasile Ioana: „Aveam atunci toate datele să mă smintesc”