Părinții lui Mădălin, tânărul care a provocat accidentul din Mehedinți, s-au întors din Franța pentru a-l conduce pe ultimul drum. O depășire riscantă a spulberat trei vieți

Trei tineri au murit pe un drum din Mehedinți, după ce șoferul de doar 19 ani a depășit neregulamentar și a intrat într-un TIR.

19 mai 2023, 18:47
Părinții lui Mădălin, tânărul care a provocat accidentul din Mehedinți, s-au întors din Franța pentru a-l conduce pe ultimul drum. O depășire riscantă a spulberat trei vieți
Părinții lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Mehedinți, s-au întors din Franța

Cei trei tineri, Mădălin, Laura și Cristina, se aflau în aceeași mașină când băiatul s-a angajat într-o depășire care avea să le aducă sfârșitul. Pe un drum din Mehedinți, tânărul de 19 ani a intrat într-o depășire periculoasă și s-a izbit frontal de un TIR. Toți au murit pe loc.

Aceștia se întorceau de la un antrenament de-al Laurei, tânăra de 18 ani, care se pregătea pentru admiterea la Școala de Poliție din Câmpina. Cristina, verișoara ei, era studentă la Sociologie, în Cluj. Iubita lui Mădălin a fost lăsată acasă cu doar câteva minute înainte de tragedie.

Citește și: Altar de candele la liceul unde au învățat cei trei tineri care au sfârșit în accidentul din Mehedinți. ”Veniți înapoi, că vă plâng toți​, sunteți prea tineri”

Depășirea riscantă le-a spulberat, prea devreme, destinul. Mădălin nu avea experiență, avea permisul de doar cinci luni și conducea mașina unui vecin. Acesta ar fi întrat în depășire pe linie continuă, între localitățile Bucura și Vânju Mare, și a intrat frontal într-un TIR. Aurocamionul a rupt un copac de pe marginea drumului, iar mașina în care ce trei tineri a fost spulberată, apoi s-a răsturnat. Mădălin, Laura și Cristina au rămas captivi între bucățile de metale, iar martorii nu au putut face nimic pentru ei.

Citește și: Ei sunt cei trei tineri morți în accidentul din Mehedinți. Cristina, Laura și Mădălin au sfârșit pe loc, după o depășire ilegală

„Am încercat să îi scoatem din maşină, când am spart geamul, băiatul încă trăia”, a declarat un martor la Observator.

Părinții băiatului săau întors din Franța, acolo unde voia să plece și el după terminarea liceului, pentru a ridica trupul neînsuflețit al copilului lor de la Medicina Legală, urmând ca duminică să îl conducă pe ultimul drum. Cele două fete vor fi înmormântate sâmbătă.

Acum, la liceul undei cei trei au învățat, colegii și profesorii au aprins zeci de candele pe treptele școlii. Copii aveau bursă de merit și au participat în trecut la olimpiade.