Parisul, într-un nou scandal de rasism. Sunt implicaţi romii

Trupa de circ a familiei de romi Romanes nu va efectua anul acesta un turneu în toată Franţa, ca de obicei, deoarece nu a găsit spaţii pentru cortul de 300 de persoane în care îşi ţine spectacolele, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

04 iun. 2019, 15:25
Parisul, într-un nou scandal de rasism. Sunt implicaţi romii

Parisul în centrul unui nou scandal de rasism: Franţa acuzată că a prigonit o familie de circari romi. „Suntem ţinta rasismului înverşunat din Franţa. Nu ne mai vor, din cauza identităţii noastre culturale. Oraşele ne închid porţile. Facem cereri, dar este prima oară când nu am primit răspunsuri”, a declarat marţi agenţiei Delia Romanes, lidera familiei. „Nu ne putem monta cortul nici la Rennes, nici la Lille, nici la Strasbourg, nici la Nancy (…) Oraşele primesc circuri cu animale. Pe noi de ce nu?” adaugă ea, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi Papa Francisc le-a cerut IERTARE romilor de la Blaj. „Am totuşi o greutate pe inimă!”

Circul prezintă spectacole poetice prin care apără cultura romilor şi nu are animale. Trupa familiei Romanes şi-a încheiat la Paris spectacolul „Trapezistul îngerilor!” şi va rămâne în capitala Franţei, unde îl va primi pe 14 iulie pe dansatorul de flamenco Amador Rojas, gitan din Sevilla, alături de Karime Amaya, nepoata marii dansatoare rome Carmen Amaya.

„Spectacolul nostru este singura noastră armă cu care ne apărăm cultura”, arată Delia Romanes, exprimându-şi totodată speranţa că oraşele franceze vor reveni asupra refuzurilor.