Pasageră la bordul cursei Ryanair întoarsă pe Otopeni: „Am crezut că murim, nu a fost ceva ușor de trecut”

Pasagerii unei curse Ryanair au trăit, marţi, o experienţă de coşmar. Avionul decolase de la Bucureşti şi ar fi trebuit să ajungă la Londra, însă aeronava s-a umplut de fum imediat după ce s-a ridicat de la sol, informează digi24.ro. A trebuit ca avionul să survoleze aeroportul timp de aproximativ 40 de minute, pentru a consuma din combustibil. În cele din urmă, aeronava s-a întors pe aeroportul Otopeni. Pasagerii au fost debarcaţi în siguranță.

RomaniaTV.net
21 ian. 2020, 18:28
Pasageră la bordul cursei Ryanair întoarsă pe Otopeni: „Am crezut că murim, nu a fost ceva ușor de trecut”

O tânără care s-a aflat la bordul cursei a povestit, pentru Digi24, despre experienţa prin care a trecut la bordul aeronavei. Nu doar ea ci toţi cei 169 de pasageri: „În momentul în care a început să iasă fum și toată lumea a țipat pe acolo, am crezut că murim, nu a fost ceva ușor de trecut”, a declarat tânăra. „Panică totală! Toți pasagerii panicați, nu știam ce să facem”, a povestit femeia.

Cursa Ryanair decolase cu întârziere de trei ore, după ce pasagerii au fost mutaţi dintr-un avion în altul, pentru că primul avion tocmai ieşise din mentenanţă cu o zi înainte.

În momentul în care avionul a decolat, a început să iasă fum, un abur înecăcios. „Toată lumea s-a speriat. Nu ni s-a spus în acel moment cauza, ni s-a spus doar să stăm puțin calmi, că totul este OK, dar vă dați seama că era panică totală, nu știam ce să facem (…) Lumea țipa. Eu eram în spate. Cum s-au calmat puțin spiritele, am scos telefonul. Filmarea este trimisă de mine, dar este momentul în care lumea s-a mai liniștit, deci nu este imediat cum a început să iasă acel fum și toată lumea era panicată, speriată, țipau, un pasager voia să se ducă către pilot: Să oprească, să întoarcă! Pentru că nu știam ce se întâmplă, eram speriați”, a declarat pasagera.

Inițial, pasagerii nu au primit explicații pentru ceea ce s-a întâmplat. „Ulterior, ni s-a spus că este un lichid de degivrare care a intrat la motor, din cauza unei neatenții a echipajului de la sol. Asta nu știu ce înseamnă exact. Asta a fost singura explicație, că nu a fost pusă în pericol siguranța noastră, dar nici ei nu au mai trecut prin așa ceva”, a relatat pasagera.

Pasagerilor li s-a comunicat că aeronava urmează să se întoarcă, pentru că așa cer normele.

După ce pasagerii s-au văzut în siguranţă la sol, unii s-au reîmbarcat la un alt zbor, alţii au renunțat să mai plece, aşa că au fost trimiși la ticketing să-și recupereze banii pe biletul de avion, iar alții au avut posibilitatea amânării cursei pentru zilele următoare.

Citeşte şi: Momente de groază într-un avion care a decolat de pe Aeroportul Otopeni. Aeronava s-a umplut de fum, pasagerii au început să ţipe VIDEO