Patriarhia Română acordă 3.000 lei fiecărei familii cu victime de la Crevedia. Şi Guvernul promite ajutor financiar

Marcel Ciolacu a anunţat că sunt 7 case avariate în urma exploziilor de la o staţie GPL de la Crevedia. Premierul promite sprijin, la fel şi BOR.

27 aug. 2023, 14:55
Patriarhia Română acordă 3.000 lei fiecărei familii cu victime de la Crevedia. Şi Guvernul promite ajutor financiar

Patriarhia Română anunţă că se solidarizează cu victimele tragediei de la Crevedia, urmând să acorde un sprijin financiar de 3.000 lei fiecărei familii cu victime ale acestui accident.

„Patriarhia Română exprimă profundul său regret pentru victimele exploziei petrecute sâmbătă, 26 august 2023, în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa. Acest tragic eveniment soldat cu multe victime umane, în cazul actual două persoane decedate şi 56 rănite, este unul care ne solidarizează cu familiile greu încercate ale acestora”, se arată într-un comunicat transmis, duminică, de Biroul de Presă.

Astfel, Patriarhia Română acordă un sprijin financiar de 3.000 lei fiecărei familii cu victime ale acestui accident, iar Arhiepiscopia Bucureştilor se oferă să susţină integral costurile legate de serviciile funerare ale persoanelor care au trecut la cele veşnice în urma tragicului accident.

Explozie catastrofală la o stație GPL din Crevedia! Doi oameni au murit și cel puțin 46  sunt răniți. UPDATE: noi explozii, sunt răniţi şi jurnalişti. A fost activat Planul Roșu de Intervenție| VIDEO

„La rândul ei, Arhiepiscopia Târgoviştei, prin departamentul social-filantropic, este alături de familiile victimelor, prin ajutorare concretă. De asemenea, Patriarhia Română adresează un îndemn frăţesc eparhiilor ortodoxe româneşti din ţările unde sunt transportate victimele în stare gravă să contribuie prin donaţii la costurile suplimentare ocazionate de transportul victimelor transferate la spitalele din străinătate de la aeroporturile unde ajung răniţii, până la clinicile care îi preiau, precum şi la costurile de cazare a membrilor familiilor care i-ar putea însoţi pe aceşti grav răniţi. Ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască grabnică însănătoşire celor ajunşi pe patul de suferinţă din cauza acestei tragedii, să-i mângâie şi să-i întărească pe cei apropiaţi!”, mai arată sursa citată.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, afirmă că, din datele existente, în urma exploziilor şi incendiului de la o staţie GPL din Crevedia au ars 8 case, iar alte 11 sunt afectate. El anunţă că tuturor familiilor evacuate li se vor pune la dispoziţie locuri de cazare în zonă şi că a discutat cu premierul despre modalităţi de a-i ajuta pe aceşti oameni.

”Am avut o discuţie în această dimineaţă cu premierul României, Marcel Ciolacu, pentru a pune la punct modul în care îi vom ajuta pe locuitorii din Crevedia ale căror case şi gospodării au ars sau au fost afectate în incendiul de aseară. Tot în cursul acestei dimineţi, am solicitat întrunirea Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă astfel încât să acţionăm rapid pentru ca oamenii să se poată întoarce, în cel mai scurt timp, la casele lor. Din datele pe care le avem la acest moment, au ars 8 case, iar alte 11 sunt afectate. De asemenea, tuturor familiilor evacuate le vom pune la dispoziţie locuri de cazare în zonă”, a afirmat, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

El a menţionat că la prima oră, au ajuns la Crevedia alimente şi alte ajutoare pentru cei care au fost afectaţi de incendiu.

”Încă o dată, le mulţumim pompierilor, cadrelor medicale, ambulanţierilor, oamenilor de ordine, tuturor celor care, aseară, au intervenit, riscându-şi viaţa, pentru ca efectele exploziilor şi incendiilor să fie cât mai mici”, a transmis el.