Patriarhul Daniel transmite condoleanțe familiilor victimelor de la Matei Balș. ”Traversăm o perioadă critică”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis vineri un mesaj de condoleanţe şi consolare pentru familiile îndurate ale pacienților decedați în urma incendiului de la Spitalul "Matei Balş" din Bucureşti.

29 ian. 2021, 12:41
Patriarhul Daniel transmite condoleanțe familiilor victimelor de la Matei Balș. ”Traversăm o perioadă critică”

Patriarhul Daniel transmite condoleanțe familiilor victimelor de la Matei Balș. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis vineri un mesaj de condoleanţe şi consolare în urma incendiului de la Spitalul „Matei Balş” din Bucureşti.

Patriarhul Daniel transmite condoleanțe familiilor victimelor de la Matei Balș

„Am aflat cu durere despre tragedia provocată de incendiul din Spitalul ‘Matei Balş’ din Bucureşti, în dimineaţa zilei de vineri, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 5 pacienţi şi alţi 102 au fost evacuaţi. În aceste momente pline de suferinţă şi tulburare pentru familiile îndoliate, dar şi pentru noi toţi care traversăm încă o perioadă critică marcată de pandemie, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedaţi şi pentru însănătoşirea grabnică a celor răniţi. Totodată, adresăm un părintesc mesaj de condoleanţe şi consolare familiilor celor decedaţi, rudelor şi prietenilor acestora, precum şi întregului personal medical care i-a îngrijit şi care a încercat să le salveze viaţa”, afirmă patriarhul în mesaj.

Citește și: Reacția lui Nicușor Dan după incendiul de la Matei Balș. ”Nu au existat probleme de căldură în zonă”

Crește bilanțul deceselor provocate de incendiul izbucnit la Institutul Matei Balș din Capitală.Cinci pacienți au murit, de fapt, în urma incendiului.

Cea de-a cincea victimă care a murit la Balș a fost găsită carbonizată în baie, acum, după câteva or”e după ce au găsit celelalte corpuri iar pavilionul în care s-a întâmplat tragedia nu avea autorizație ISU de funcționare

Mai mulți brancardieri, asistente, infirmiere au fost duși la audieri. Potrivit declarațiilor făcute de aceștia, totul ar fi pornit de la un scurtcircuit. „Ne-am văzut moartea cu ochii. Era un domn care avea în priză o baterie externă, tabletă, telefon și care își scotea mereu masca de oxigen”.  Scurtcircuitul ar putea să fi fost cauzat de tuburile de oxigen care au intrat cu o sursă de încălzire.

Incendiu puternic la Matei Balș

Un incendiu a izbucnit la Institutul Matei Balș din Capitală, patru persoane au murit și alți 100 de pacienți au fost evacuați de urgență. Incendiul a fost lichidat după ce a fost activat planul roşu de intervenţie.

La Institutul ”Matei Balş” s-au deplasat şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Secretarul de stat Raed Arafat aprecizat că nu sunt pacienţi cu arsuri. Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă,  trei persoane au fost găsite după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive. Raed Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa.