Patrimoniul CECCAR, de 45 milioane de euro, a intrat în vizorul „băieţilor deştepţi”

Perla coroanei, Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) cu un patrimoniu de peste 45 milioane de euro se pare că a devenit ținta actuală de interes a "băieților deștepți”.

31 mart. 2022, 08:50
Patrimoniul CECCAR, de 45 milioane de euro, a intrat în vizorul „băieţilor deştepţi”

CECCAR, care a celebrat anul trecut 100 de ani de la înființarea prin Decret Regal la 13 iulie 1921, este o asociație profesională care se supune normelor generale de funcționare privind persoanele juridice de drept privat.

Patrimoniul impresionat acumulat este dovada unei bune gestiuni  „contabiliceşti”, acesta fiind constituit exclusiv din contribuțiile membrilor. Confrom evz.ro, se pare că parlamentarii PSD si PNL și-au dat mâna să promoveze modificări in legislația care reglementează profesia de expert contabil si contabil autorizat – OG 65/1994 care sa creeze cadrul juridic necesar sechestrării si preluării abuzive a patrimoniului. Astfel, prin ocolirea proprietarilor de drept ai patrimoniului CECCAR, membrii experți contabili si contabili autorizați, se folosesc in mod abuziv, neconstituțional de autorități ale statului pentru a asigura preluarea controlului, deși patrimoniul este privat.

George Iacobescu, prinţul din imperiul financiar al Londrei, şeful peste faimosul district Canary Wharf. Singurul român înnobilat de Regina Marii Britanii cu titlul de Sir îşi spune povestea impresionantă

Coincidență sau nu CECCAR are programată organizarea Conferinței Naționale din 4 aprilie. Este activată peste noapte o inițiativă legislativa Plx 596/2018 care a zăcut in adormire de aproape 4 ani de zile la Comisia pentru buget, finanțe si bănci de la Camera deputaților, condusa de Bogdan Iulian Huțucă, președinte.

Pe surse se invoca o înțelegere politică în care un rol esențial îl are liderul de grup parlamentar PSD, din Camera Deputaților – Alfred Simonis. Deși inițial, forma proiectului de lege a fost una corectă, ce conținea doar articole în concordanță cu necesitățile profesiei pentru a servi mai bine interesul public, un grup de parlamentari actuali PSD si PNL amendează textul de lege schimbându-i radical scopul pentru care a fost elaborat inițial.

Casa Macca, una dintre bijuteriile arhitecturale ale Bucureștiului, revine la viață după mai bine de o sută de ani. Povestea clădirii emblematice a ‘Micului Paris”

Se divizează patrimoniul, se diluează autoritatea structurilor de conducere, se capitalizează cu resurse financiare structurile nou create, se preia controlul direct prin numirea unui administrator din partea unei autorități publice concomitent cu anularea a peste 200 de mandate pentru structurile de conducere locala si centrala democratic alese prin votul membrilor CECCAR.

In final se va întâmpla ce s-a întâmplat si in alte cazuri in care după câțiva ani totul s-a prăbușit. Cine are interes in spolierea si implicit distrugerea profesiei de expert contabil, in impunerea unui control prin autorități publice ? Oare autoritatea care este propusa – ASPAAS din subordinea Ministerului de Finanțe – pentru a se ocupa de sechestrarea si preluarea abuziva patrimoniul CECCAR si-a dovedit eficienta in materia supravegherii activității de audit statutar, cu care a fost conferita prin lege, ca urmare a transpunerii unei directive europene?

De fapt justificările devoalează scopul final urmarit de „băieții deștepți” din spatele inițiatorilor si anume spolierea patrimoniului de peste 45 milioane de euro, proprietatea membrilor CECCAR.

Detalii, pe evz.ro