Patronii clubului Colectiv au fost ARESTAŢI PREVENTIV

Cei trei acţionari şi administratori ai clubului Colectiv - Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu - au fost arestaţi preventiv marţi seară, a urmare a unei hotărâri a sediul Judecătoriei Sectorului 4. Decizia nu este definitivă, dar este executorie, astfel că cei trei se vor întoarce în Arestul Central, unde au petrecut deja o noapte.

RomaniaTV.net
03 nov. 2015, 20:03
Patronii clubului Colectiv au fost ARESTAŢI PREVENTIV

Procurorii au cerut arestarea preventivă după ce au analizat toate probele și materialele din dosar.

Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, cei trei acţionari ai clubului Colectiv, au fost reţinuţi, luni seara, după ore bune de audieri la Parchetul General. Nici la intrarea în sediu, dar nici atunci când au fost scoşi cu cătuşe la mâini, aceştia nu au dat nicio declaraţie.

Potrivit unor surse judiciare, cei trei acţionari ai clubului sunt în stare de şoc şi au plâns la audieri, fiind foarte afectaţi de cele întâmplate. De asemenea, ei nu s-au opus verificărilor şi nu au ascuns probe.

Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu sunt acuzaţi de omor din cuplă şi vor afla în cursul zilei de astăzi ce au decis procurorii în privinţa lor.

Alin Anastasescu, Costin Mincu şi Cătălin Gancea sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare din culpă după moartea a 31 de persoane şi rănirea a altor două sute. În plus, administratorii Clubului Colectiv ar mai putea fi acuzaţi de distrugere calificată şi încălcarea legii privind calitatea în construcţii, infracţiuni pentru care riscă până la 15 ani de închisoare. Firma Colectiv Club, proprietara localului unde a avut loc tragedia de vineri seară din Capitală, este deţinută de Alin George Anastasescu (47%), Costin Mincu (23%) şi Paul Cătălin Gancea (30%).

Clubul Colectiv, care a luat foc vineri seară, în timpul unui concert, nu avea asiguare, potrivit declaraţiilor lui Costin Mincu, unul dintre acţionari, făcute la audieri, în faţa procurorilor. Costin Mincu şi asociaţii săi Alin Anastasescu şi Cătălin Gancea sunt urmăriţi penal pentru ucidere din culpă şi distrugere din culpă.

Citeşte şi

Alin Anastasescu, în faţa procurorilor: Buretele antifonant a fost curăţat cu un aspirator închiriat de pe OLX

AUDIERI: Unul dintre patroni a plecat de la Clubul Colectiv cu câteva SECUNDE înainte de tragedie

FILMUL TRAGEDIEI din Colectiv. Ce au descoperit procurorii pe imaginile surprinse de camere

Adi Despot, primul interviu după tragedia din club: Am nevoie de familie şi de prieteni acum

Alin Anastasescu: „Nu ştiam de artificii, un pirotehnist mic şi cu cioc mi-a spus că ard cu FOC RECE”

INCENDIU COLECTIV. Imagini cutremurătoare de la locul tragediei. Pompierii cara pe tărgi tineri arşi de vii

INCENDIU COLECTIV. Medic: Plăgile au o TEXTURĂ PARTICULARĂ.Nu am mai văzut acestă nuanţă: CENUŞIU, NEGRU, ROŞU

INCENDIU CLUB COLECTIV. LISTA cu numele persoanelor internate. În ce stare se află fiecare victimă