Patronul Lufthansa, despre tragedia din Alpi: Accidentul este inexplicabil, avionul era „tehnic ireproşabil”

Patronul grupului aerian Lufthansa, Carsten Spohr, a anunțat miercuri că avionul companiei low-cost Germanwings prăbușit marți în Alpii Francezi era ''tehnic ireproșabil'' și a calificat accidentul drept ''inexplicabil'', transmite AFP.

25 mart. 2015, 14:07
Patronul Lufthansa, despre tragedia din Alpi: Accidentul este inexplicabil, avionul era „tehnic ireproşabil”

”Pentru noi toți este inexplicabil”, a spus Spohr pe aeroportul din Frankfurt, după păstrarea unui minut de reculegere de către toți salariații Lufthansa, potrivit Agerpres.

”Avionul era ireproșabil tehnic, iar cei doi piloți erau experimentați”, a adăugat patronul grupului Lufthansa.

Citeşte şi Avion cu 150 de persoane la bord, PRĂBUŞIT în Franţa. NU SUNT supravieţuitori. „Peisajul este ÎNSPĂIMÂNTĂTOR”

Avionul Airbus A320 decolase marți dimineață de pe aeroportul El Prat din Barcelona având la bord 144 de pasageri și șase membri ai echipajului, destinația fiind Dusseldorf. Conform numelor de pe lista pasagerilor, 67 dintre aceștia sunt germani, dintre care 16 liceeni veniți în Spania într-un schimb școlar, și 45 spanioli.

După ce a traversat zone cu turbulențe deasupra Mării Mediterane, avionul a intrat în spațiul aerian francez, unde condițiile meteo erau optime. Deasupra Alpilor Francezi, aparatul a intrat într-o coborâre abruptă ce a durat circa 8 minute, iar când a ajuns la o altitudine de circa 2.000 de metri a dispărut de pe radare la ora locală 10.53 (09.53 GMT), moment în care controlorul de trafic aerian a declarat stare de urgență.

Citeşte şi AVION PRĂBUŞIT în Franţa: MAE verifică lista de pasageri. Printre victime nu se află niciun român

Ministrul de externe Philip Hammond a anunțat miercuri că cel puțin trei cetățeni britanici se aflau la bordul avionului.

Doi australieni care și-au pierdut viața în accident au fost identificați ca fiind o femeie în vârstă de 68 de ani și fiul său în vârstă de 29 de ani, a declarat și ministrul de externe australian Julie Bishop în parlament.

Ministerul de Externe de la Bogota a anunțat moartea a doi cetățeni columbieni aflați la bordul avionului Airbus A320 prăbușit marți în sudul Franței. De asemenea, printre victime se mai află doi argentinieni, un danez și cel puțin un cetățean belgian, iar autoritățile din Mexic au evocat prezența ‘probabilă’ a doi mexicani în avion, potrivit AFP.