Patronul restaurantului care oferea burgeri gratis în București, amendat cu 10.000 de lei. Anunţul făcut de poliţişti

Patronul restaurantului deschis astăzi în centrul Capitalei, care oferea burgeri gratis, a fost amendat cu 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID.

01 feb. 2021, 18:39
Patronul restaurantului care oferea burgeri gratis în București, amendat cu 10.000 de lei. Anunţul făcut de poliţişti

Patronul restaurantului care oferea burgeri gratis în București, amendat cu 10.000 de lei. Administratorul localului a fost condus la subunitatea de poliţie, unde a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

Patronul restaurantului care oferea burgeri gratis în București, amendat cu 10.000 de lei.  Anunţul făcut de poliţişti

„Referitor la faptul că mai multe persoane nu respectă distanţarea în apropierea unui restaurant din Sectorul 1 care oferea mâncare gratuit, poliţişti ai Secţiei 1 Poliţie au procedat la dispersarea persoanelor prezente şi transmiterea de mesaje acustice în care erau făcute recomandări de păstrare a distanţei”, arată un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, citat de Agerpres.

În fața restaurantului fast-food deschis astăzi s-a făcut o coadă de sute de oameni, în condițiile în care se dădeau gratuit produse alimentare.

La fața locului au mers și jandarmii, care i-au rugat pe tineri să respecte distanța socială.

Aglomeraţie la Muzeul Antipa din Capitală. Zeci de părinţi şi copii stau la coadă, fără să respecte regulile de distanţare

Chiar vizavi de sediul Guvernului, zeci de oameni au format cozi uriaşe duminică şi nu au mai ţinut cont de regulile de distanţare. La fel de aglomerat a fost şi la Dino Park, din dreptul Muzeului de Geologie, unde zeci de părinţi însoţiţi de copii s-au îmbulzit ca să vadă creaturile terifiante.

Chiar dacă erau însoţiţi de copii, părinţii par a fi uitat de regulile de distanţare impuse pentru a fi limitată răspândirea noului coronavirus. S-au îmbulzit şi au aşteptat minute în şir pentru a putea intra la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

La fel de aglomerat a fost şi la Dino Park, parcul cu dinozauri situat în apropierea Muzeului de Geologie din Piaţa Victoriei. Regulile anti-COVID par să fi fost date uitării şi aici pentru că zeci de părinţi şi copii au venit să vadă creaturile terifiante care au dispărut de pe Pământului în urmă cu milioane de ani.

Oamenii au vrut să promite de vremea frumoasă din această zi de duminică. După ora 16, meteorologii au anunţat ploi şi vânt în Capitală.

Citeşte şi: Coadă de sute de persoane pentru burgeri gratis, în centrul Capitalei