Agresorii implicaţi în împuşcăturile din 23 august au fost reţinuţi

Potrivit şefului Secţiei 23 de Poliţie, Adrian Angheluş, aceştia sunt cercetaţi pentru violare de domiciliu şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

RomaniaTV.net
30 dec. 2012, 08:48
Agresorii implicaţi în împuşcăturile din 23 august au fost reţinuţi

Patru dintre agresorii implicaţi în conflictul petrecut sâmbătă seară în cartierul bucureştean 23 August, în urma căruia trei persoane au ajuns la spital după ce au fost împuşcate cu un pistol cu bile, au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Al cincilea agresor implicat în conflictul de sâmbătă seară din sectorul 2 a fost prins şi el, duminică, pe o stradă din sectorul 2, urmând să fie prezentat instanţei, alături de ceilalţi patru, cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul, care fusese identificat încă de sâmbătă, a fost depistat şi prins cu ajutorul firmei private de pază şi protecţie la care este angajat, potrivit surselor citate.

Patru dintre agresori au fost identificaţi şi reţinuţi sâmbătă seară, la mai puţin de două ore de la producerea conflictului în care au fost rănite patru persoane.

Toţi cei cinci vor fi prezentaţi Judecătoriei Sectorului 3, cu propunere de arestare preventivă pentru violare de domiciliu, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii și liniștii publice

Şefului Secţiei 23 de Poliţie, Adrian Angheluş, a precizat, duminică dimineaţă, că agresorii, care au vârste între 23 şi 32 de ani, sunt angajaţi ai unei firme private de pază şi protecţie (BGS – n.r.) şi au folosit un pistol cu bile deţinut legal.

Conflictul de sâmbătă seară a izbucnit în curtea unei familii care locuieşte pe strada Zarzărilor din sectorul 3, unde agresorii s-au dus pentru a discuta cu o femeie care depusese la Poliţie, în urmă cu două săptămâni, o plângere împotriva mamei unuia dintre ei. Plângerea a fost depusă în urma unei altercaţii în stradă în care reclamanta ar fi fost agresată.

Cei cinci au intrat în curtea familiei, unde, în urma neînţelegerilor cu membrii acesteia, unul dintre ei ar fi pulverizat un spray lacrimogen, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.

Familia reclamantei ar fi ripostat, după care un alt agresor a scos un pistol cu bile şi a tras, rănind patru persoane din celalaltă tabără. Trei dintre acestea au fost transportate la Spitalul Pantelimon.

„Din verificările întreprinse a reieșit faptul că cei implicați în altercație ar fi folosit spray-uri lacrimogene, arme albe (baston telescopic), precum și o armă de foc neletală”, s-a precizat, duminică, într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Duminică, reprezentanţii spitalului au declarat că două dintre persoanele rănite au fost externate, iar cea de-a treia, a cărei stare este stabilă, fără probleme majore, va mai rămâne în spital, pentru supraveghere, la secţia de neurochirurgie.

Preşedintele BGS, Bogdan Oprea, a declarat că angajaţii implicaţi în conflict erau în afara orelor de serviciu şi nu au folosit armamentul firmei.