Patru morţi şi zeci de răniţi într-un atac armat la petrecere în Dadeville, Alabama

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi alte zeci rănite într-un atac în masă în Dadeville, din statul american Alabama. Atacul a avut loc asupra mai multor persoane care se aflau la o aniversare de 16 ani.

16 apr. 2023, 20:28
Patru morţi şi zeci de răniţi într-un atac armat la petrecere în Dadeville, Alabama
Patru morţi şi alte zeci de răniţi într-un atac armat la petrecere în Dadeville, Alabama

Patru morţi şi alte zeci de răniţi într-un atac armat la petrecere în Dadeville, Alabama. Atacul a avut loc la studioul de dans Mahogany Masterpiece. „În această dimineaţă, simt durerea locuitorilor din Dadeville şi concetăţenilor mei din Alabama”, a afirmat guvernatoarea Kay Ivey, conform BBC. Până acum nu există o confirmare cu privire la motivul care a dus la acest incident sau dacă a fost arestat vreun suspect.

„Atacurile violente nu au ce căuta la noi în stat şi suntem constant informaţi de către forţele de ordine, pe parcurs ce apar detalii despre acest incident”, a adăugat guvernatoarea din Alabama, pe contul său de Twitter.

Citeşte şi: Declarație halucinantă a unui guvernator american: ”Nepoata mea de doi ani are deja un pistol și o pușcă. Curând, va avea nevoie de ele”

Kay Ivey este o susţinătoare fermă a celui de-al doilea amendament din Constituţia SUA, dreptul de a deţine şi purta arme, în contextul în care anul trecut aceasta a semnat legislaţia pentru abrogarea în Alabama a cerinţei de a obţine un permis pentru a purta în public, pe ascuns, un pistol. Candidatura guvernatoarei la alegerile de anul trecut, la care a fost realeasă, a fost sprijinită de Asociaţia Naţională a Armelor (National Rifle Association – NRA – n.r.).

Atacul din Alabama vine după un alt atac, petrecut în aceeaşi zi, într-un un parc din Lousville, Kentucky, care a dus la moartea a două persoane şi rănirea altor patru. Cu o populaţie de aproximativ 3.200 de locuitori, Dadeville este un oraşel rural localizat în Tallapoosa County, la est de Alabama.