Patru morţi şi cinci răniţi într-un atac cu cuţitul în SUA, la Rockford, în Illinois. Criminalul a fost arestat

Patru persoane, printre care și o adolescentă, au fost ucise, și cel puțin cinci au fost rănite, după ce un tânăr înarmat a început să înjunghie pe cine a apucat.

28 mart. 2024, 21:31
Patru morţi şi cinci răniţi într-un atac cu cuţitul în SUA, la Rockford, în Illinois. Criminalul a fost arestat
Patru morţi şi cinci răniţi într-un atac cu cuţitul în SUA, la Rockford, în Illinois. Criminalul a fost arestat

Patru persoane și cel puţin alte cinci au fost rănite într-un atac cu cuţitul comis de către un tânăr în mai multe locuri, la Rockford, în statul Illinois, potrivit poliţiei americane.

Citește și: Au apărut teoriile conspirației după ce o navă a surpat podul din Baltimore. Andrew Tate și Alex Jones, cei mai vehemenți: ”E atac cibernetic. Al Treilea Război Mondial probabil a început deja”

Patru morţi şi cinci răniţi într-un atac cu cuţitul în SUA

Un suspect în vârstă de 22 de ani a fost arestat prevenitv în cazul acestor atacuri, anunţă Poliţia din Rockford, într-un comunicat. Nu se știe încă motivul atacului dinacest oraș, situat la aproximativ 150 de kilometri nord-vest de Chicago.

Şefa Poliţiei din Rockford, Carla Redd, a anunţat că primul apel către salvatori a avut loc miercuri, la ora locală 13:15 (20:15, ora României). Ulterior, alte apeluri telefonice au fost fost înregistrate de poliţie şi salvatori, în mai multe locuri din oraş şi în zona comitatului Winnebago.

Un şerif din comitatul Winnebago, Gary Caruana, a anunţat că a avut loc și o pătrundere într-un domiciliu. O tânără care încerca să fugă a fost înjunghiată la nivelul feţei şi mâinilor şi a fost grav rănită.

Suspectul, arestat la ora locală 13:30 (20:30, ora României), a fost plasat în arest preventiv şi audiat de către anchetatori. Potrivit poliţiei, niciun alt suspect nu a fost luat în vizor, iar poliţia federală participă la anchetă.

Primarul din Rockford s-a declarat „total zguduit de acest act de violenţă”. Persoanele ucise sunt o tânără în vârstă de 15 ani, o femeie în vârstă de 63 de ani şi doi bărbaţi, în vârstă de 49 şi 22 de ani, precizează poliţia.

Citește și: Atac armat la Moscova: zeci de morți și peste 100 de răniți, forţe armate au luat cu asalt clădirea unde s-au baricadat teroriştii VIDEO