Patru turişti blocaţi în Masivul Bucegi, recuperaţi de salvamontişti

Cei patru turişti pe care i-a prins noaptea pe munte şi care au cerut ajutorul salvatorilor montani au fost recuperaţi, fiind duşi în staţiunea prahoveană Buşteni.

RomaniaTV.net
02 dec. 2012, 11:26
Patru turişti blocaţi în Masivul Bucegi, recuperaţi de salvamontişti

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, cei patru turişti, doi bărbaţi şi două femei, s-au cazat la Cabana Mălăeşti şi în cursul zilei de sâmbătă au urcat pe munte, spre Vârful Omu. La întoarcere au ales traseul Valea Cerbului îndreptându-se către cabană, însă i-a prins noaptea pe munte, iar în aceste condiţii au sunat la Salvamont, cerând ajutor.

Aceştia au fost recuperaţi de pe munte de către salvamontişti şi duşi în staţiunea Buşteni.

Sâmbătă după-amiază, alţi cinci turişti au rămas blocaţi pe munte, pe o porţiune cu gheaţă la aproape 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, ei cerând ajutorul salvamontiştilor din staţiunea Buşteni.

Turiştii au fost recuperaţi de salvatorii montani sâmbătă seară, fiind duşi în siguranţă la refugiul Salvamont din Bucegi, iar de acolo au coborât în staţiunea Buşteni în cursul zilei de duminică.

După încheierea acestei operaţiuni, salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină din nou pentru recuperarea a patru turişti pe care noaptea i-a prins pe munte.

Salvatorii montani îi avertizează pe turişti să nu urce pe munte la altitudini mari, întrucât traseele montane sunt închise iar partea superioară a Masivului Bucegi este acoperită cu un strat subţire de zăpadă sub care se află gheaţă.