PDL a cerut reluarea votului la referendumul solicitat de Băsescu

PDL a cerut reluarea votului în plen pentru solicitarea preşedintelui Traian Băsescu privind organizarea unui referendum pentru un Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la 300, iar Birourile reunite ale celor două camere parlamentare au hotărât, marţi, ca solicitarea să fie trimisă spre dezbatere Comisiilor juridice din Parlament.

RomaniaTV.net
25 iun. 2013, 11:38
PDL a cerut reluarea votului la referendumul solicitat de Băsescu

„Domnul deputat Mircea Toader, liderul grupului PDL, a solicitat să mai dăm un vot o dată în plen (pe solicitarea preşedintelui privind referendumul – n.r). Nu s-a acceptat aşa ceva pentru că e foarte limpede, dacă propunerea de aviz favorabil pentru referendum a fost respinsă la vot, înseamnă că referendumul are un aviz negativ, procedura s-a săvârşit, cum se ştie avizul este strict consultativ, deci nu îl împiedică pe preşedinte să declanşeze referendumul dacă doreşte. Această solicitare, pentru că cei de la PDL au insistat, va fi trimisă Comisiilor juridice ca să fie pusă în discuţie”, a declarat preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

Preşedintele Senatului a spus că ‘nu ştie’ ce ar putea face Comisiile juridice cu solicitarea PDL, iar din punctul său de vedere solicitarea nu are rost.

„Din punctul meu de vedere şi din punctul de vedere al majorităţii celor de aici, solicitarea nu are rost. Parlamentul s-a pronunţat. Procedura poate să meargă înainte, iniţiatorul, în conformitate cu Constituţia, poate să îşi exercite această prerogativă, deci nu văd în acest demers al domnilor de la PDL decât încercarea de a mai face această micuţă propagandă la mâna a doua pe tema referendumului acestuia, sau a altuia”, a mai arătat Antonescu.

Plenul reunit al Parlamentului a respins săptămâna trecută, cu 191 de voturi pentru, 123 împotrivă şi 69 de abţineri, solicitarea preşedintelui Traian Băsescu privind organizarea unui referendum pentru un Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la 300.