PDL cere desfiinţarea Comisiei de revizuire a Constituţiei

PDL a solicitat Parlamentului desfiinţarea Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, deoarece ''este în afara legii'', încălcând statul de drept prin refuzul de a respecta deciziile Curţii Constituţionale a României (CCR), de a pune în aplicare rezultatul referendumului validat în 2009 şi a recomandărilor Comisiei de la Veneţia, a declarat, joi, vicepreşedintele PDL, deputatul Ioan Bălan.

RomaniaTV.net
10 apr. 2014, 14:04
PDL cere desfiinţarea Comisiei de revizuire a Constituţiei

În opinia lui Bălan, revizuirea trebuie făcută de la zero, în condiţiile în care Curtea Constituţională "a amendat puternic" textul comisiei.

"Cerem desfiinţarea Comisiei de revizuire a Constituţiei, pentru că o considerăm în afara legii (...) Revizuirea trebuie realizată de la zero, pe baza unui pact naţional la care să participe mediul academic şi societatea civilă. Textul revizuit a fost puternic amendat de Curtea Constituţională, practic desfiinţat, când 111 prevederi, adică 87 % din ce a lucrat comisia, condusă de Crin Antonescu, sunt desfiinţate", a spus deputatul PDL, citat de Agerpres.

Bălan a subliniat că "PSD şi PNL au refăcut USL în cadrul acestei comisii" şi refuză reluarea de la zero a proiectului de revizuire a legii fundamentale.

În opinia lui Bălan, revizuirea trebuie făcută de la zero, în condiţiile în care Curtea Constituţională „a amendat puternic” textul comisiei.

„Cerem desfiinţarea Comisiei de revizuire a Constituţiei, pentru că o considerăm în afara legii (…) Revizuirea trebuie realizată de la zero, pe baza unui pact naţional la care să participe mediul academic şi societatea civilă. Textul revizuit a fost puternic amendat de Curtea Constituţională, practic desfiinţat, când 111 prevederi, adică 87 % din ce a lucrat comisia, condusă de Crin Antonescu, sunt desfiinţate”, a spus deputatul PDL, citat de Agerpres.

Bălan a subliniat că „PSD şi PNL au refăcut USL în cadrul acestei comisii” şi refuză reluarea de la zero a proiectului de revizuire a legii fundamentale.