PDL cere noului Guvern să crească salariile cu 16%, începând din iunie

Comisia de muncă a PDL susţine că noul Guvern are la dispoziţie fondurile necesare pentru a creşte salariile bugetarilor cu 16%, iar faptul că nu le va mări decât cu 8% arată eşecul negocierilor cu FMI şi neîncrederea Fondului în politicile propuse de noul Executiv.

RomaniaTV.net
07 mai 2012, 13:12
PDL cere noului Guvern să crească salariile cu 16%, începând din iunie

Democrat-liberalii susţin că Ponta ar trebui să respecte angajamentul guvernului Ungureanu de a mări salariile bugetarilor cu 16%.

„Apreciem că tranşa de majorare de 8% reprezintă un eşec al negocierilor purtate cu FMI şi Comisia Europeană şi arată nivelul de încredere pe care organismele internaţionale cu care România are acorduri îl oferă guvernării de stânga instalate în ţara noastră”, se arată în comunicatul citat.

Pedeliştii amintesc că politicile promovate de guvernele lor au făcut posibilă majorarea preconizată pentru iunie, chiar dacă sub nivelul pe care PDL l-ar fi dorit. „Prin urmare, cerem guvernului Ponta să explice eşecul negocierilor cu privire la creşterea salariilor în sistemul bugetar aşa cum a promis”, afirmă democrat-liberalii.