Pensie mai mare pentru aceşti români. Care sunt condiţiile

Guvernul vrea să-i convingă pe români să muncească şi după ce ies la pensie. Ministerul Muncii a pregătit o ordonantă de urgentă care introduce mai multe beneficii pentru cei care aleg să muncească şi după 65 de ani.

22 iul. 2021, 14:02
Pensie mai mare pentru aceşti români. Care sunt condiţiile
Pensie mai mare pentru aceşti români. Care sunt condiţiile

Pensie mai mare pentru aceşti români. Potrivit unei ordonanşe de Urgenţă pregătită de Guvern, românii care au îndeplinit stagiul minim de cotizare si care vor să muncească după ce împlinesc vârsta standard de pensionare vor avea o pensie mai mare.

Pensie mai mare pentru românii care muncesc şi după 65 de ani

Citeşte şi Apare o nouă pensie în România. Cine sunt pensionarii care o vor primi şi ce prevede noul sistem

Cei care muncesc şi după ce împlinesc vârsta standard de pensionare vor beneficia de un punctaj lunar majorat cu 50% în această perioadă. Asta înseamnă o pensie mai mare în momentul în care decid să renunte la muncă.

Un alt beneficiu major se referă la cumulul pensiei anticipate cu salariul în mediul privat. Potrivit legii în vigoare, persoanele pensionate anticipat nu pot obtine venituri din salarii, adică nu pot cumula pensia anticipată cu venituri obtinute în baza unui contract individual de muncă.

Legea actuală prevede că plata pensiei se suspendă atunci când persoanele care s-au pensionat anticipat realizează venituri lunare din salarii sau din functii elective. Prin această OUG, Ministerul Muncii vrea să permită cumularea pensiei anticipate cu salariul obtinut în mediul privat.

Citeşte şi PENSII. Raluca Turcan, anunț îngrijorător: „Atât de tare va scădea puterea de cumpărare, încât cu o pensie de 1.500 de lei se va cumpăra ce se cumpără acum cu 500 de lei”