Pensiile rămân îngheţate şi în 2012

Pensiile nu vor creşte de la 1 ianuarie 2012. Deputaţii au adoptat deja cadrul legal pentru amânarea aplicării Legii pensiilor, care prevedea indexarea acestora de la începutul anului viitor, dar şi a creşterilor salariilor bugetarilor.

RomaniaTV.net
08 nov. 2011, 12:10
Pensiile rămân îngheţate şi în 2012

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 146 voturi „pentru”, 104 voturi „împotrivă” şi 4 abţineri, ordonanţa de urgenţă 80/2010 care cuprinde amendamente ale Comisiei de buget potrivit cărora anul viitor pensiile şi salariile vor fi îngheţate, informează Mediafax.

Un amendament al lui Ialomiţianu adoptat de plen prevede că în anul 2012 cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariile funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă personalului plătit din fonduri publice pentru luna decembrie 2011. Potrivit unui alt amendament al ministrului Finanţelor, în anul 2012 nu se acordă ajutoarele sau, după caz, indemnizaţiile la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă.

Preşedintele Asociaţiei Pensionarilor, Viorel Copil spune că este inadmisibil ceea ce se întâmplă şi anunţă un miting în Capitală în luna noiembrie.

Continuăm să murim din cauza acestui partid liberal democrat şi a lui Emil Boc. Nu este admisibil ceea ce se întâmplă. Acest Guvern nu respectă legile din anul 2009. S-a vorbit despre solidaritate, dar ce solidaritate este între miei şi măcelar, pentru că pensionarii sunt mieii, iar Guvernul este măcelarul„, a declarat la RTV, preşedintele Asociaţiei Pensionarilor, Viorel Copil.

„Pensionarii o duc prost. Se anunţă scumpiri la energie, servicii, temoficare. Preţurile continuă să crescă, iar pensionarii răman cu aceleaşi venituri”, a completat Viorel Copil.

Preşedintele Asociaţiei Pensionarilor a anunţat că în luna noimebrie va avea loc un miting în Capitală la care vor participa reprezentaţii pensionarilor din toată ţara.