Pensiile românilor vor creşte şi anul viitor. Anunţul făcut de consilierul lui Ludovic Orban

Tănase Stamule a vorbit despre principalele probleme cu care se confruntă România în criza generată de coronavirus. Printre subiecte, consilierul lui Ludovic Orban a abordat şi situaţia pensiilor.

RomaniaTV.net
23 nov. 2020, 21:19
Pensiile românilor vor creşte şi anul viitor. Anunţul făcut de consilierul lui Ludovic Orban

Astfel, pensiile românilor vor creşte şi anul viitor. Guvernul PNL are în plan, ca în decursul anului viitor, veniturile pensionarilor să mai crească în medie cu 200 de lei, adică aproximativ 13%.

Pensiile românilor vor creşte şi anul viitor. Ce spune consilierul lui Orban

„Eu cred că trebuie să aşteptăm ce zice CCR. Am mărit pensiile cu 14%. Anul viitor vrem să creştem cu încă 200 de lei, în medie. Noi vrem să ajungem la 40%, dar treptat, fără a destabiliza economia ţării. Orice economist serios ştie că nu ai cum să creşti pensiile cu 40%. Realitatea ne spune că deja a fost un efort foarte mare pentru cei 14%. Pensionarii îşi vor creşte considerabil puterea de cumpărare.”, a spus Stamule.

Cum reacţionează PNL la aglomeraţia de nedescris de la metroul bucureştean

De asemenea, Stamule a vorbit şi despre incidentul de la metrou, de astăzi. O aglomeraţie de nedescris a fost luni după amiază la metroul din bucureşti după ce s-a defectat o şină între staţiile Mihai Bravu şi Dristor 1 şi asta în plină criză sanitară.

„Azi la metrou au fost mici probleme. E primul accident de genul acesta la metrou. E un accident nefericit în această dimineaţă. Alte oraşe europene au intrat în lockdown, noi nu vrem să ajungem la acel scenariu. Nu suntem într-o situaţie fericită în sistemul sanitar, e mai bine, într-adevăr, ca la începutul pandemiei. Suntem pe locul 22 din 27 în ceea ce priveşte mortalitatea.

Am încercat să luăm măsuri pentru a plafona numărul de infectări. În ultima vreme menţinem numărul de 10.000 pe zi. Încercăm să luăm măsurile în conformitate cu ce spun specialiştii. Metroul bucureştean nu este perfect, se întâmplă şi accidente.”, a declarat acesta la România TV.

Ministrul Muncii, despre majorarea pensiilor cu până la 40 la sută: „Vor crește în funcție de posibilitățile bugetare

„Acest guvern este corect, este o echipă formată din oameni corecți. Pensiile vor crește și anii viitori. Vor crește în funcție de posibilitățile bugetare și ministrul Finanțelor ne va da la finalul anului o situație clară a încasărilor la buget pentru anul în curs.

Noi am făcut o creștere în acest an, un an dificil, extraordinar de dificil și cred că și eu și cei care ne urmăresc văd ceea ce se întâmplă în acest moment în România, în Europa, peste tot în lume, acolo unde economia este afectată în mod evident și încasările la buget suferă.

Prin urmare, noi am decis să facem totuși o creștere a pensiei în limita posibilităților bugetare, deși nicio țară membră a UE nu a făcut acest lucru pentru că s-au temut de imposibilitatea de acoperire a acestor costuri și pentru că ele însele, țările respective, au fost profund afectate de efectele pandemiei. Noi am înțeles nevoile pensionarilor și am făcut această creștere”, a declarat Alexandru.

Citeşte şi: Ludovic Orban, avertisment despre rectificarea bugetară. „Trebuie să fim extrem de atenţi la cheltuieli”