Pensionarul care a tăiat cu sabia un poliţist, condamnat definitiv la închisoare

Pensionarul din Galaţi care a fost la un pas să decapiteze un poliţist a primit 7 ani şi 8 luni de închisoare după ce l-a lovit cu o sabie pe omul legii. Decizia este definitivă, informează România TV.

14 mart. 2017, 10:33
Pensionarul care a tăiat cu sabia un poliţist, condamnat definitiv la închisoare

Bărbatul de 65 de ani a fost condamnat la 7 ani şi 8 luni de închisoare după ce a atacat cu sabia un poliţist. Incidentul s-a petrecut în aprilie 2015, atunci când patru poliţişti s-au prezentat la domiciliul său pentru a pune în aplicare un mandat de aducere.

Bărbatul era judecat pentru loviri şi alte violenţe, dar refuza să se prezinte în faţa instanţei. Era al treilea mandat de aducere. Poliţiştii au găsit poarta închisă, iar bărbatul se baricadase în casă. L-au somat că vor intra peste el, au spart geamul şi l-au găsit cu o sabie artizanală. Bărbatul i-a atacat şi i-a secţionat unuia dintre poliţişti două degete.

Oamenii legii i-au pulverizat cu un spray lacrimogen, iar bărbatul a devenit şi mai agresiv, a încercat din nou să îl atace pe poliţist şi să îl lovească în cap. Omul legii a reuşit să scape şi a ajuns la spital, iar medicii au reuşit să îi salveze cele două degete, însă poliţistul a rămas cu sechele.

Citeşte şi Poliţist rănit în timpul imobilizării unui şofer care a vrut să scape de un filtru rutier