PENTAGON: Avioane ruseşti în spaţiul aerian al Ucrainei

Joi dimineaţă, trupele ucrainene au relansat operaţiunea specială la Slaviansk, unul din fiefurile militanţilor proruşi care pledează pentru federalizarea ţării, confruntările soldându-se cu cinci morţi şi mai mulţi răniţi. În urma asaltului trupelor ucrainene asupra oraşului Slaviansk, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că 'acţiunile autorităţilor de la Kiev împotriva propriului popor nu vor rămâne fără consecinţe

RomaniaTV.net
25 apr. 2014, 23:10
PENTAGON: Avioane ruseşti în spaţiul aerian al Ucrainei

Avioane ruseşti au violat spaţiul aerian al Ucrainei ‘de mai multe ori’ în ultimele 24 de ore, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Pentagonului, în timp ce situaţia pe teren rămânea foarte tensionată, informează AFP.

INVAZIA RUSĂ în Ucraina este pe cale să se producă. SUA avertizează Moscova să nu facă o „greşeală gravă”

‘Pot confirma că de mai multe ori în ultimele 24 de ore avioane ruseşti au intrat în spaţiul aerian ucrainean’, a declarat colonelul Steven Warren. ‘Facem apel la Rusia să ia imediat măsuri pentru a reduce tensiunea’.

Colonelul Warren nu a dat alte elemente care să specifice exact ora şi când s-ar fi produs aceste incursiuni.

Citeşte şi Ministrul de Externe rus AMENINŢĂ: Kievul va trebui să RĂSPUNDĂ în faţa JUSTIŢIEI pentru CRIMELE sale

Secretarul apărării Chuck Hagel a încercat să-i telefoneze omologului său rus Serghei Şoigu pentru a discuta despre criza din Ucraina, dar Moscova nu a răspuns încă la solicitarea lui Hagel. În schimb, cel mai înalt grad militar american, generalul Martin Dempsey, i-a telefonat joi omologului său rus Valeri Gherasimov, a notat Steven Warren, fără a da detalii cu privire la conţinutul conversaţiei.

Observatori OSCE, reţinuţi de separatişti

Treisprezece observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa /OSCE/ au fost capturaţi şi sunt reţinuţi de separatişti proruşi, a anunţat vineri ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, informează AFP. ‘Imaginea încă este confuză, dar se pare că 13 inspectori OSCE au fost arestaţi, printre aceşti 13 inspectori sunt de asemenea patru germani’, a declarat ministrul, în prezent în deplasare în Africa şi Liban, într-un mesaj audio comunicat de minister.La sfârşitul după-amiezii, Ministerul ucrainean de Interne a anunţat capturarea a şapte observatori OSCE.

Citeşte şi Rusia a început BRUSC să facă EXERCIŢII MILITARE în Marea Caspică

Cei patru germani sunt ‘trei membri ai Bundeswehr şi un interpret’, a detaliat ministrul. ‘Printre inspectori este de asemenea un danez. Am vorbit acum câteva minute cu colegul meu danez’, a declarat dna von der Leyen. ‘Cel mai important lucru acum este de a folosi toate canalele diplomatice pentru ca această echipă să fie eliberată imediat, în siguranţă şi nevătămată’, a adăugat ea. 
Într-un comunicat separat, Ministerul german al Afacerilor Externe a anunţat că ‘a stabilit o celulă de criză’.

Moscova face apel la Kiev să înceteze „orice acţiune militară” în estul Ucrainei