Pentru câți bani a fost tranșat și incendiat italianul Mauro Gadda. Criminalii au dus tot la casa de amanet

Apar noi informații în cazul omului de afaceri italian Mauro Gadda, ucis, tranșat și apoi incendiat. Anchetatorii au stabilit suma de bani pentru care a fost omorât bărbatul descoperit carbonizat într-o mașină, la marginea localității ilfovene Măgurele.

23 mai 2022, 19:36
Pentru câți bani a fost tranșat și incendiat italianul Mauro Gadda. Criminalii au dus tot la casa de amanet

La început, atunci când a fost găsit, cadavrul a fost greu de identificat având în vedere că din trupul lui rămăsese doar craniul și câteva oase. Ulterior, după ce s-a dovedit că este vorba despre un cetățean italian, anchetatorii au aflat de la cunoscuții victimei despre relația pe care aceasta ar fi avut-o cu o româncă.

Criminalii lui Mauro Gadda și-au recunoscut imediat vina

Ajutați de imaginile surprinse pe camerele de supraveghere, anchetatorii i-au identificat pe soții Valentin și Carmeluța Bărbălău, care locuiau în București, într-un apartament închiriat în cartierul Ferentari.

Citește și: Crima de la Măgurele. S-a aflat cine sunt criminalii afaceristului italian găsit incendiat într-o maşină

Odată aduși la audieri, doi soți și-au recunoscut vina, iar la interogatoriu s-a stabilit că, deși este măritată cu Valentin, Carmen avusese o relație extraconjugală cu Mauro Gadda. La momentul aventurii, aceștia erau despărțiti pe fondul violenței domestice.

Sursele citate au afirmat că în urma audierilor și cercetării criminalistice la fața locului, s-a stabilit, în mare măsură, ce s-a întâmplat în ziua fatidică în care italianul avea să își găsească sfârșitul.

Valentin Bărbălău a spus că l-a omorât în bătaie, a fost tăiat în bucăți, în sufragerie, pe parchet. Asasinul a mai dezvăluit și faptul că trupul italianului a fost secționat de trei ori pentru a încăpea în mașină.

Anchetatorii au mai spus că, cel puțin din declarațiile făptașilor reiese că mobilul omorului ar fi fost jaful. În acest sens, spun sursele Gândul, au fost recuperate, dintr-o casă de amanet, bijuterii din aur în valoare de 7.000 de lei, care i-au aparținut lui Mauro Gadda.

Carmen a cerut ordin de protecție împotriva soțului ei

Potrivit surselor din anchetă, Valentin era o veche cunoștință a polițiștilor. Carmen a cerut ordin de protecție și în 2019 și în 2020 împotriva lui Valentin. Judecătorii au decis atunci că acesta trebuie să stea departe de soția lui.

Totodată, în 2019, Valentin a fost judecat pentru violență în familie după ce și-ar fi agresat cei doi copii. Magistrații au decis însă încetarea procesului penal pentru această faptă, însă a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru ultraj.

Citește și: Noi detalii în cazul cadavrului găsit incendiat într-o maşină. Victima ar fi un italian stabilit în Giurgiu

Bărbatul era stabilit în România de mai bine de 10 ani, având afaceri cu pompe și filtre de apă, prin intermediul unei societăți comerciale cu sediul social în București, Sectorul 5.