Pepeni muraţi felii pentru iarnă. Trucul pe care orice gospodină ar trebui să-l cunoască pentru un gust desăvârşit

Cu siguranţă, nu mulţi sunt aceia care pot spune că nu adoră murăturile. Există zeci de sortimente de murături, astfel încât este aproape imposibil să nu găseşti cel puţin unul pe placul tău.

09 sept. 2021, 12:41
Pepeni muraţi felii pentru iarnă. Trucul pe care orice gospodină ar trebui să-l cunoască pentru un gust desăvârşit

Pepeni muraţi felii pentru iarnă. Printre toate zecile de sortimente de murături, pepenii muraţi stau la loc de cinste. Contrastul dintre coaja care rămâne crocantă şi interiorul moale, zemos şi foarte aromat este absolut fabulos, o reală desfătare pentru papilele gustative.

Pepenii ideali de pus la conservat pentru iarnă au dimensiunea unei portocale. Poţi folosi, pentru conservare, fie un butoi de plastic, fie borcane mari.

Pot fi consumaţi alături de mâncăruri cu carne sau de mâncăruri de post, pe bază de fasole sau de legume.

Pepeni muraţi felii pentru iarnă. Ingrediente necesare

  • 7 pepeni verzi mici
  • 2 litri apă
  • 2 linguri sare grunjoasă
  • 2-3 rădăcini de hrean
  • frunze de vişin, de viţă-de-vie

Cum prepari pepenii muraţi

Spală bine pepenii, frunzele de vişin şi hreanul. Taie pepenii în felii rotunde, apoi fiecare felie tai-o în patru. La fundul recipientului, fie că vorbim despre butoi sau depsre borcan, pune o parte din frunzele de vişin, apoi aşază pepenii până se umple recipientul. Printre ei, pune frunze de vişin şi rădăcini de hrean tăiate felii. De asemenea, poţi umple golurile dintre pepeni cu diferite alte legume: morcovi, ţelină, conopidă, ardei capia, gogonele.

Citeste si Castraveţi muraţi în oţet. Reţeta de murături de la bunica îmbunătăţeşte gustul fripturii

Când ai terminat de umplut recipientul, pune deasupra un strat generos de frunze de viţă-de-vie. Rolul acestora este acela de a împiedica formarea „florii”. „Floarea” apare atunci atunci când deschizi recipientul pentru a consuma din murături, apoi nu-l mai închizi etanş.

Odată umplut butoiul (sau borcanele), poţi trece la prepararea saramurii. Fierbe apa cu sarea până dă în clocot.

Dacă foloseşti borcane, acestea trebuie să stea pe o suprafață de metal sau pe lama unui cuțit mai mare, pentru a disipa căldură și a scădea șansa de a se crăpa.

Toarnă încet saramura peste pepeni până ce recipientul se umple complet. Închide ermetic şi lasă recipientul într-un spaţiu rece şi întunecos timp de o lună jumate-două.

Când începi să consumi din pepenii muraţi, ai grijă să-i presezi pe cei rămaşi astfel încât să rămână în saramură.

Citeste si Reţetă gogoşari în oţet fără fierbere de la străbunica. Vei primi toate laudele la masa de Sărbători 2021