Percheziţii de amploare ale DNA la IPJ Vaslui, Poliţia municipiului Vaslui şi Direcţia Poliţiei Rutiere de la IGPR

Poliţia Vaslui, cea din Ilfov şi cea din Bucureşti sunt vizate, joi dimineaţă, de percheziţii ale procurorilor DNA, informează România TV.

RomaniaTV.net
10 dec. 2015, 07:07
Percheziţii de amploare ale DNA la IPJ Vaslui, Poliţia municipiului Vaslui şi Direcţia Poliţiei Rutiere de la IGPR

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2013 – 2015, se arată într-un comunicat DNA.

Surse judiciare susţin că procurorii efectuează percheziții la un birou din cadrul Direcției Poliției Rutiere de la IGPR, la Poliția municipiului Vaslui și la IPJ Vaslui, într-un dosar privind fapte de trafic de influență, luare de mită şi abuz în serviciu comise de către funcționari din aceste instituții.

În cursul zilei de 10 decembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații situate în municipiile București, Vaslui și județul Ilfov, din care 3 sunt sediile unor instituții publice, restul domiciliile unor persoane fizice.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.