Percheziţii de amploare în mai multe judeţe din România, într-un dosar de înşelăciune, spălare de bani şi uz fals

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economie, împreună cu procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au efectuat miercuri dimineaţă 14 percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Olt şi Dâmboviţa, la domiciliul unor persoane suspecte de înşelăciune, spălare de bani, fals şi uz de fals.

RomaniaTV.net
15 iul. 2020, 07:45
Percheziţii de amploare în mai multe judeţe din România, într-un dosar de înşelăciune, spălare de bani şi uz fals

Potrivit unui comunicat al IGPR, şase mandate de aducere vor fi puse în aplicare. Din cercetările poliţiştilor, în perioada august-octomebrie 2019, mai multe persoane ar fi indus în eroare comerciaţi din spaţiul intracomunitar, prin plasarea de comenzi şi ridicarea de mărfuri în numele unei alte societăţi a cărei identitate ar fi fost clonată.

Citeşte şi: Dosarul violenţelor din 10 august, clasat parţial de DIICOT. Nu a fost tentativă de lovitură de stat. DOCUMENT

În scopul asigurării credibilităţii informaţiilor, în vederea stabilirii relaţiei comerciale, persoanele bănuite ar fi falsificat documente şi ar fi creat domenii web. Ulterior, mărfurile ar fi fost comercializate prin intermediul unor societăţi special create în acest sens. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.200.000 de lei, precizează sursa citată.

Percheziţiile au ca obiect identificarea de documente financiar-contabile, înscrisuri şi mijloace folosite în activitatea infracţională. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţie Operaţiuni Speciale, precum şi al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Poliţiei Române, iar la activitate au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.


loading...