Perchezitii DNA la două primării de sector din Bucureşti şi la Sindicatul de la Metrou. Procurorii au luat în vizor şi locuinţa lui Ion Rădoi

DNA face 16 percheziţii, miercuri dimineaţă, în Bucureşti şi în Prahova şi Ilfov, inclusiv la Sindicatul Liber Metrou dar şi la locuinţa preşedintelui acestuia, Ion Rădoi, într-un dosar de corupţie, vizând fapte comise în perioada 2018 - 2021.

14 iul. 2021, 09:44
Perchezitii DNA la două primării de sector din Bucureşti şi la Sindicatul de la Metrou. Procurorii au luat în vizor şi locuinţa lui Ion Rădoi

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2018 – 2021. În cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în 16 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova şi Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituţii publice”, a transmis DNA.

Conform România TV, au loc percheziţii la sediul  Sindicatului Liber Metrou, la locuinţa liderului de sindicat Ion Rădoi, precum şi la Primăria Sectorului 3 şi la Primăria Sectorului 5.

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a făcut primele declarații despre acțiunea procurorilor DNA. „Sunt percheziții în plină desfășurare. Se ridică niște documente privind activitatea spațiilor comerciale de la metrou din 2018”, a spus el pentru RomâniaTv.

Citeşte şi Angajaţii de la metrou rămân cu creşterea salarială de 18%. Instanţa a respins cererea Metrorex de suspendare a contractului colectiv de muncă

Perchezițiile au loc în dosarul în care conducerea Ministerului Transporturilor a făcut plângere la DNA încă din primăvară, după ce sindicaliștii au oprit circulația metroului. În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Faptele vizate în anchetă sunt de abuz în serviciu, trafic de influență, zădărnicirea combaterii bolilor. În ziua grevei, foarte mulți oameni au fost nevoiți să se înghesuie cu mijloace de transport în comun de suprafață pentru a ajunge la serviciu. Alte acuzații sunt legate de modul în care erau închiriate spațiile comerciale la metrou și la contractele între Metrorex și USL Metrou. Spațiile comerciale erau în spațiul Metrorex, dar erau închiriate către comercianți în principal de uniunea sindicală, care încasa 70% din veniturile din chirii, restul de 30% revenind Metrorex.

Înțelegerea comercială expirase în 2018, dar spațiile au continuat să fie închiriate chiar dacă Metrorex nu a vrut să mai prelungească acele contracte. O parte din spații ar fi ajuns la apropiați ai liderului de sindicat Ion Rădoi, fiind investigat.

Citeşte şi DIICOT a decis că blocarea metroului nu este act terorist şi a trimis dosarul Parchetului Sectorului 4


loading...
Partenerii noștri