Percheziţii domiciliare la persoane suspecte de înşelăciune şi evaziune fiscală

Peste 50 de poliţişti constănţeni efectuează, marţi, mai multe percheziţii domiciliare în cazul unor suspecţi de înşelăciune, fals şi evaziune fiscală, descinderile fiind făcute în judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Bacău, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
29 apr. 2014, 06:23
Percheziţii domiciliare la persoane suspecte de înşelăciune şi evaziune fiscală

‘La această oră, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pun în executare 8 autorizaţii de percheziţii domiciliare, fiind vizate mai multe persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune, fals privind identitatea, fals sub semnătură privată, uz de fals şi evaziune fiscală’, a informat, printr-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, Bogdan Păduraru.

Conform acestuia, descinderile sunt făcute cu sprijinul lucrătorilor Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Trei dintre suspecţi sunt arestaţi preventiv de pe 17 aprilie, după ce au fost prinşi în flagrant cumpărând produse petroliere cu instrumente bancare de plată falsificate.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada decembrie 2013 – aprilie 2014, dându-se în fals drept reprezentanţi ai unei firme, cele trei persoane au înşelat mai mulţi administratori de societăţi comerciale de la care au achiziţionat mărfuri pe care le-ar fi achitat prin emiterea în fals de file CEC sau bilete la ordin. Prejudiciul produs a fost estimat, într-o primă etapă, la aproape 500.000 de lei, fiind recuperate bunuri de circa 400.000 de lei.