Percheziţii în Constanţa, la o grupare specializată în spălare de bani

Poliţiştii constănţeni au efectuat, joi, şase percheziţii domiciliare şi la sediile unor firme din Constanţa şi Călăraşi, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare prin afaceri cu deşeuri feroase, cu un prejudiciu de circa 1,5 milioane de euro.

12 iun. 2014, 15:35
Percheziţii în Constanţa, la o grupare specializată în spălare de bani

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au informat că în urma descinderilor au fost ridicate echipamente IT, documente contabile şi suma de 9.900 de lei, potrivit Agerpres.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna martie 2013, patru persoane s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, cu scopul de a comite infracţiuni economice. În fapt, aceştia sunt bănuiţi că ar fi întocmit facturi fictive de vânzare de deşeuri feroase, prin intermediul a opt firme fantomă din Constanţa şi Ilfov, pentru a putea justifica provenienţa mărfii, care era însuşită din activele unei societăţi comerciale din Călăraşi, cu ajutorul unei alte firme, din Bucureşti. Banii rezultaţi ar fi fost retraşi ulterior, în numerar, din conturile firmelor fantomă şi reintroduşi în circuite financiare legale„, a menţionat purtătorul de cuvânt al IPJ, Bogdan Păduraru.

Conform acestuia, au fost aplicate sechestre pe conturile societăţilor şi ale membrilor grupării, pentru recuperarea prejudiciului.

Membrii grupării infracţionale sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare.

Percheziţiile au fost efectuate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul teritorial Constanţa, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al jandarmilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Citeşte şi: EVAZIUNE de 1,5 milioane euro cu FIER VECHI de la combinatul Siderca Călăraşi