Percheziţii la casele din Capitală ale clanurilor Duduianu şi Rinu. Mascaţii au descins şi în locuinţa lui Emi Pian FOTO

Polițiștii și procurorii din București efectuează, miercuri dimineață, mai multe percheziții la adresele unor membri ai clanului Duduianu. Mascații au descins inclusiv la casa fostului lider, Emi Pian, ucis în urmă cu o săptămână, dar şi la câteva adrese unde stau membri ai clanului rival Rinu. Mai multe persoane urmează să fie duse la audieri. Potrivit unor surse România TV, anchetatorii verifică ipoteza asasinatului la comandă după apariţia unei informaţii că Duduienii au intrat in colimatorul grupării interlope a Sadovenilor. Remus Mica, liderul Sadovenilor, are conflict mai vechi cu Duduienii.

12 aug. 2020, 04:39
Percheziţii la casele din Capitală ale clanurilor Duduianu şi Rinu. Mascaţii au descins şi în locuinţa lui Emi Pian FOTO

UPDATE: Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunţat că miercuri au loc cinci percheziţii în cazul uciderii interlopului Emi Pian.

„În cauza având ca obiect infracţiunea de omor comisă asupra unui bărbat în vârstă de 39 de ani, au fost puse în aplicare cinci mandate de percheziţie domiciliară emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti.

După efectuarea percheziţiilor domiciliare menţionate, urmează a fi efectuate audieri la sediul Poliţiei Capitalei de către procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Omoruri, cu privire la faptele care fac obiectul cauzei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 

UPDATE: 15 membri ai clanurilor Rinu si Duduianu vor fi duşi la audieri după percheziţii.

Perchezițiile au loc acasă la membri ai clanurilor Duduianu, în cartierul Rahova și Rinu, inclusiv în zona Bragadiru din județul Ilfov, implicați în conflictul care a avut loc în urmă cu o săptămână în sectorul 6, iar oamenii legii ar căuta armele folosite atunci, conform surselor.

Mascaţii au descins la mai multe adrese din București, inclusiv la casa fostului lider al clanului interlop, Emi Pian, anunţă Antena 3.

Noi informaţii despre moartea lui Emi Pian. Unul dintre martorii audiaţi: „Crima a fost la comandă, premeditată”

Momentan nu se cunoaște motivul pentru care anchetatorii au descins la casa lui Emi Pian, însă procurorii au anunțat că desfășoară mai multe percheziții într-un dosar de înșelăciune în care sunt cercetate zeci de persoane care au luat credite de aproximativ 2.000.000 de lei de la o bancă, cu ajutorul unor documente falsificate.

Bombă în dosarul Emi Pian! Ciprian Napy, presupusul ucigaş, se declară nevinovat şi cere să iasă din închisoare

Acțiunea ar putea avea loc și în contextul crimei din 4 august 2020, atunci când Emi Pian a fost înjunghiat mortal de un tânăr de 27 de ani din clanul Rinu. Presupusul ucigaș, Richard Emanuel Gheorghe, a fost reținut și ulterior arestat preventiv sub acuzația de omor.

Graţian, unul dintre fraţii lui Emi Pian, rupe tăcerea. Declaraţii incendiare: „Au vrut să se afirme şi să omoare un Duduianu”

„La data de 12 august 2020, poliţiştii Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi D.G.P.M.B. – Poliţia Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 45 de percheziţii domiciliare. Activităţile se desfăşoară în Bucureşti şi în judeţele Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Ilfov, Mureş şi Teleorman, în două dosare penale aflate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti şi a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti”, a transmis, miercuri, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

”Din cercetări a reieşit că solicitanţii creditelor ar fi facut parte din două filiere infracţionale, ce ar fi furnizat documentele falsificate, coordonat şi sprijinit demersurile la unitatea bancară şi şi-ar fi însuşit mare parte din sumele de bani obţinute. În cele două dosare penale, sunt cercetate 56 de persoane pentru un prejudiciu cauzat de aproximativ două milioane de lei”, a transmis Poliţia.

Poliţiştii vor pune în aplicare mandatele de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, ce vor fi conduse la sediile unităţilor de poliţie, în vederea audierii şi dispunerii de măsuri legale.