Percheziţii la locuinţele lui Mihail Boldea. DIICOT: rezultatele sunt nespectaculoase VIDEO

Anchetatorii au efectuat joi percheziţii la imobile din Galaţi şi Bucureşti care îi aparţin deputatului Mihail Boldea, cercetat pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional ce ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro şi care a părăsit România încă de sâmbătă. Potrivit procurorului şef al DIICOT, Codruţ Olaru, rezultatele percheziţiilor sunt "nespectaculoase".

RomaniaTV.net
22 mart. 2012, 05:40
Percheziţii la locuinţele lui Mihail Boldea. DIICOT: rezultatele sunt nespectaculoase VIDEO

UPDATE, ora 12.00 Părinţii şi fraţii lui Mihail Boldea sunt audiaţi în acest moment de procurorii DIICOT din Galaţi. Anchetatorii îi audiază pe apropiaţii deputatului pentru a stabili cum a reuşit Boldea să fugă din ţară şi dacă a fost ajutat de cineva.

UPDATE, ora 10.50 Procurorul şef al DIICOT, Codruţ Olaru, spune că rezultatele percheziţiilor sunt „nespectaculoase”. Olaru a subliniat că, cel mai probabil profitând de „vidul legislativ” creat de faptul că procurorii nu au putut institui măsuri de prevenire, deoarece acestea ar fi anulat demersul făcut la Camera Deputaţilor, Mihail Boldea a avut timp să-şi „organizeze” aspectele privind „activitatea infracţională”.

La una dintre casele lui Boldea din Galaţi, aflată pe strada Arcaşilor, doi poliţişti au ajuns la ora 7.00 şi au lăsat o citaţie de la Poliţia Judeţeană Galaţi. Câteva minute mai târziu, două maşini cu procurori DIICOT şi poliţişti au ajuns la acelaşi imobil, informează Mediafax.

Anchetatorii au intrat în locuinţa deputatului, pentru percheziţie, la ora 7.30, fără a fi necesar să forţeze poarta de la intrarea în imobil, aceasta fiind deschisă. De asemenea, anchetatorii au putut deschide şi uşa casei, fără a fi necesar să o forţeze, iar pentru câteva secunde a pornit alarma.

La scurt timp după ce s-a declanşat alarma, la locuinţă au ajuns doi reprezentanţi ai firmei care asigură paza imobilului. Aceştia au intrat în imobil sărind gardul şi au stat în casă câteva minute. La ieşire, ei le-au spus jurnaliştilor prezenţi că au primit o alarmă în sistem, au venit să verifice şi nu este nicio problemă.

În locuinţa respectivă se află tatăl deputatului Mihail Boldea, în prezenţa căruia are loc percheziţia.

La imobilele care îi aparţin lui Boldea în cursul zilei de joi sunt făcute opt percheziţii – cinci în Galaţi, în locuinţe, biroul de avocatură şi biroul de parlamentar, şi trei în Bucureşti.

Instanţa supremă judecă joi propunerea anchetatorilor DIICOT Galaţi prin care aceştia cer judecătorilor arestarea preventivă pentru 30 de zile a deputatului Mihai Boldea.

Cererea procurorilor se va judeca în lipsa lui Boldea, iar în cazul în care ea va fii admisă, judecătorii vor emite un mandat de arestare pe numele deputatului pentru 30 de zile.

Deputatul Mihai Boldea a părăsit România sâmbătă, pe frontieră terestră,  cu trei zile înainte ca deputaţii să avizeze cererea DIICOT de încuviinţare a percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării lui, el urmând să fie dat în urmărire generală şi internaţională.

Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, prin vot secret, cererea de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea (fost PDL).