Percheziţii la persoanele suspectate că au furat motorină şi anvelope din ţări vest europene

Poliţiştii fac, miercuri dimineaţă, nouă percheziţii în judeţul Dâmboviţa, la locuinţele unor şoferi ai unei firme de transport internaţional de mărfuri suspectaţi că au furat motorină, anvelope şi acumulatori auto din autocamioane şi depozite din Austria, Germania, Franţa, Spania şi Italia.

RomaniaTV.net
19 dec. 2012, 11:25
Percheziţii la persoanele suspectate că au furat motorină şi anvelope din ţări vest europene

La finalul percheziţiilor, efectuate de ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale, şase persoane pentru care s-au emis mandate de aducere vor fi audiate la Parchetul Judecătoriei Târgovişte, fiind suspectate de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

În această cauză este suspectat şi unul dintre asociaţii firmei, care are calitatea de administrator.

„Suspecţii, angajaţi (conducători auto) ai unei societăţi comerciale din judeţul Dâmboviţa cu obiect de activitate transportul internaţional de mărfuri, se deplasau pe teritoriile statelor vest-europene, în principal Austria, Germania, Franţa, Spania, Italia (cu tranzit Ungaria, Slovenia) unde comiteau furturi de motorină şi bunuri din autocamioane TIR şi din depozite sau societăţi comerciale din zonele limitrofe şoselelor”, potrivit Poliţiei Române.

Sursa citată a precizat că suspecţii vizau în special roţi de rezervă de la alte autocamioane, anvelope, jante, acumulatori auto şi aparatură electronică. Bunurile furate erau ascunse printre mărfurile transportate legal sau introduse în locaşuri special amenajate ale remorcilor.

„Pentru sustragerea de motorină din rezervoarele autocamioanelor parcate, aceştia foloseau instalaţii artizanale montate pe şasiul autocamioanelor cu care se deplasau”, se mai arată în comunicatul citat.