Percheziții la Institutul Marius Nasta. Sunt vizați mai mulți medici și anesteziști care au luat mită pentru operații

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au descins în mai multe cabinete de chirurgie toracică de la Institutul Marius Nasta din Capitală și fac percheziții. Potrivit unor surse, mai mulți medici ai institutului sunt suspectați că au luat mită pentru operații.

20 sept. 2023, 10:34
Percheziții la Institutul Marius Nasta. Sunt vizați mai mulți medici și anesteziști care au luat mită pentru operații

Mai multe percheziții au loc, miercuri, la Institutul Marius Nasta din Capitală. Ofițerii anticorupție au descins în mai multe cabinete ale unor medici chirurgi, cadre medicale de la Universitatea de Medicină și Farmacie din București, care sunt suspectați că ar fi luat mită pentru operații. Ancheta vizează medici și anesteziști.

Citește și: Alexandru Rafila, anunțul despre revenirea Covid: ”Am ajuns de la câteva sute la 2.000 de cazuri pe zi. Nu reintroducem măștile în spațiile aglomerate”

Potrivit Digi 24, în 2021, managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a sesizat autoritățile în legătură cu faptul că un cadru medical care ar fi luat mită pentru o operație. Anchetatorii fac percheziții în birouri și cabinete medicale.

Citește și: Revolta unui medic din România! „Sporul de gardă este calculat la nivelul anului 2017. La alimentară se plăteşte la preţurile din 2023!”

„La data de 20.09.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticoruptie efectuează 4 percheziţii domiciliare (două dintre acestea în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Bucureşti), în cadrul a două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită”, anunţă DGA.

Potrivit anchetatorilor, pe parcursul anilor 2022 – 2023, mai mulți medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, București au primit, în mod repedtat, diverse sime de bani și bunuri de la diferiți pacienți ai acestui spital, în legătura cu exercitarea atribuțiilor de serviciu – efectuarea controalelor pre și postoperatorii și realizarea intervențiilor chirurgicale.

Totodată, au fost făcute investigații financiare, din care au rezultat diferențe semnificative dintre veniturile licite și averea unora dintre medicii vizați de cecetări, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi la sediile din 12 judeţe ale  Direcţiei Generale Anticoruptie sunt conduse, în vederea audierii, un număr de 31 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.
Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Directia Generală Anticoruptie.