Mai multe rude ale lui Leo de la Strehaia, REŢINUTE într-un dosar de EVAZIUNE FISCALĂ şi SPĂLARE DE BANI

Lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi efectuează, miercuri, în mod simultan, nouă percheziţii în judeţele Mehedinţi şi Maramureş, la persoane suspecte de evaziune fiscală şi spălare de bani.

RomaniaTV.net
09 iul. 2014, 06:19
Mai multe rude ale lui Leo de la Strehaia, REŢINUTE într-un dosar de EVAZIUNE FISCALĂ şi SPĂLARE DE BANI

UPDATE: Cinci persoane, între care mătuşa lui Leo de la Strehaia, Stela Mihai, fiica şi fiul acesteia, au fost reţinute pentru audieri, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, Nicolae Lohon.

UPDATE: Rudele lui Leo de la Strehaia au fost săltate de acasă de poliţie. Este vorba despre o mătusă şi două verişoare ale sale, ridicate pentru audieri în dosarul de evaziune fiscală, informează România TV.

Casele a nouă familii de romi sunt vizate de poliţiştii din Mehedinţi. Este vorba de o adevărată reţea care se ocupa cu eliberare de facturi fiscale fictive. Mai mulţi administartori de firmă din ţară ar fi apelat la romii din Strehaia de la care cumpărau facturi fictive şi le înregistrau în contabilitate, astfel scăpau de impozitul pe profit. Suspecţii sunt bănuiţi de evaziune fiscală şi spălare de bani

Purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Nicolae Lohon, a declarat că prejudiciul creat bugetului consolidat al statului de către aceştia, administratori la opt societăţi comerciale din Strehaia, şi una dintr-o localitate din Maramureş, este estimat la 3,3 milioane de euro.

„Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că suspecţii, între anii 2008 şi 2013, în calitate de administratori ai unor firme, în relaţia cu partenerii şi luând decizii cu privire la angajări şi plăţi, au dispus înregistrări de tranzacţii comerciale fictive, iar sumele de bani obţinute le-au introdus ulterior în circuitul contabil-comercial cu scopul de a da acestora un caracter de legalitate”, a precizat Lohon, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, poliţiştii, coordonaţi de un procuror şi cu sprijinul SRI, caută să indentifice documente care să probeze tranzacţiile comerciale ilegale, bani şi bunuri în vederea recuperării prejudiciului şi tragerii la răspundere a celor vinovaţi.

Citeşte şi: Cinci percheziţii în Mehedinţi, la o grupare de hoţi de cabluri din Franţa