Pericolele ascunse din ouăle de ciocolată! Ce conțin, de fapt, micile bucurii ale copiilor. ”Ei nu își dau seama”

Ouăle din ciocolată sunt preferatele copiilor, mai ales în această perioadă. Acum că se apropie Paștele, tot mai multe supermarketuri au scos deja la vânzare clasicele ouă de ciocolată. Totuși, nu mulți știu ce pericole se ascund în micile bucurii ale copiilor.

27 mart. 2024, 20:56
Pericolele ascunse din ouăle de ciocolată! Ce conțin, de fapt, micile bucurii ale copiilor. ”Ei nu își dau seama”

Chiar dacă sunt delicioase, iubitorii de dulce trebuie să țină cont de câteva pericole. În preajma Paștelui, rafturile magazinelor din supermarketuri se umple de ouă de ciocolată. La prima vedere par inofensive, însă realitatea te-ar putea surprinde.

Citește și Iepurașii și ouăle de ciocolată devin un lux chiar înainte de Paște, pe fondul creșterii cotațiilor la cacao

Ciocolata este cel mai des consumat desert din toate timpurile, indiferent de forma în care apare.

Ouăle de ciocolată sunt mai periculoase decât ar crede cei care le consumă.

Deși sunt delicioase și te abții cu greu să nu le mănânci, ouăle de ciocolată ascund riscuri mari.

Pe lângă faptul că ciocolata nu ajută deloc la menținerea unei siluete perfecte, când vine vorba despre ouăle de ciocolată, ei bine, lucrurile par și mai grave.

”Mulți nu își dau seama”

Deși sunt mici, ouăle de ciocolată conțin, potrivit specialiștilor, jumătate din cantitatea de calorii pe care un copil sau un adult pe timpul unei zile.

De asemenea, este îngrijorător faptul că mulți copii obișnuiesc să mănânce mai multe ouă de ciocolată într-o singură zi, ceea ce favorizează apariția obezității.

Consumul regulat de ciocolată poate duce la producerea cariilor, diabetului zaharat, motiv pentru care nutriționiștii recomandă ca ouăle de ciocolată să fie mâncate cu atenție și foarte rar.

„Mulți dintre noi nu își dau seama că un ou de ciocolată de Paște conține, în medie, aproximativ trei sferturi din aportul zilnic de calorii recomandat pentru un adult.

Citește și Rețeta bunicii de negresă cu ciocolată. Ingredientul special care face desertul să fie cu adevărat delicios

În cazul în care ouăle sunt combinate cu prăjituri și biscuiți, toate acestea înseamnă mult zahăr și multe calorii în plus, iar acest lucru nu face bine organismului nostru. Bucurați-vă de dulciuri. Dar vă rugăm să nu exagerați”, a declarat dr. Andrew Kelso, din Marea Britanie, potrivit BBC.