Ce se întâmplă în corp atunci când mâncăm prea multă îngheţată. Medicii trag un semnal de alarmă

Ce se întâmplă în corp atunci când mâncăm prea multă îngheţată. Specialiştii ne avertizează asupra acestui aliment, pe care toată lumea îl consumă în zilele toride de vară, şi spun că trebuie să avem grijă atât la cantitate, cât şi la ingredientele ei.

14 iul. 2022, 16:51
Ce se întâmplă în corp atunci când mâncăm prea multă îngheţată. Medicii trag un semnal de alarmă
Ce se întâmplă în corp atunci când mâncăm prea multă îngheţată

Ce se întâmplă în corp atunci când mâncăm prea multă îngheţată. Oamenii de știință recomandă ca porțiile să fie de până la 75 de grame și să fie consumate cu o linguriță mică, pierderea simțului proporției ne poate costa scump, avertizează medicii.

Citeşte şi: Mihaela Bilic recomandă îngheţata care nu îngraşă. Se poate prepara în casă foarte rapid!

Ce se întâmplă în corp atunci când mâncăm prea multă îngheţată

Consumul regulat și abundent al desertului tentant dăunează însă inimii, imunității și memoriei, iar dacă acest desert delicios este şi de proastă calitate, poate provoca o altă serie de boli precum diabetul și cancerul.

Specialiștii în nutriție avertizează că atunci când alegeți îngheţata, trebuie să puneți accentul nu numai pe gust, ci și pe compoziție – unele produse sunt deosebit de periculoase. Acest desert conține numeroși carbohidrați simpli, care sunt absorbiți foarte repede de organism, ceea ce duce la o creștere a zahărului în sânge. Există ulei de palmier sau alte grăsimi vegetale în înghețată, un astfel de produs, fără exagerare, poate fi atribuit alimentelor care scurtează viața, care cresc riscul de boli cardiovasculare. De asemenea, excesul de zahăr afectează negativ memoria, scrie rador.ro.

Îngheţată de casă cu banane şi fructe de pădure

Dacă e vară, îngheţata este la mare căutare. Iar dacă ţii dietă pentru a etala un trup de zeiţă la plajă şi ai totuşi poftă de ceva dulce, trebuie să încerci neapărat această reţetă. Ai nevoie de banane congelate în prealabil, fructe de pădure congelate, iaurt din lapte de cocos fără zahăr, câteva linguri de lapte de cocos, green suger.

Toate ingredientele pe pus în blender şi se mixează. Când compoziţia este bine omogenizată, se poate servi în gol sau cupe de ingheţată, asezonate cu frunze de mentă proaspătă. (Citeşte AICI mai multe detalii)