Pericolul din farfurie. Medicul Alexandru Nechifor trage un semnal de alarmă: „Ne facem mai mult rău cu furculiţa şi cuţitul decât ne fac toate armele din lume”

Pericolul din farfurie. Medicul Alexandru Nechifor trage un semnal de alarmă şi explică cât de important este să avem o alimentaţie echilibrată. Specialistul recomandă „să mâncăm de toate”, însă cu moderaţie, acesta fiind secretul pentru o viaţă sănătoasă.

06 aug. 2021, 10:17
Pericolul din farfurie. Medicul Alexandru Nechifor trage un semnal de alarmă: „Ne facem mai mult rău cu furculiţa şi cuţitul decât ne fac toate armele din lume”
Medicul Alexandru Nechifor trage un semnal de alarmă

Pericolul din farfurie. Medicul Alexandru Nechifor este de părere că în multe cazuri, atunci când încercăm să ţinem cure de detoxifiere, facem mai mult rău. Trebuie să avem doar un stil de viaţă sănătos, din punct de vedere al alimentaţiei, iar organismul nostru va avea grijă să „îşi facă singur curăţenie”.

Citeşte şi: Ce boli grave poţi face atunci când bei cu paiul. Obiceiul preferat de români aduce probleme nebănuite de sănătate

Pericolul din farfurie. Medicul Alexandru Nechifor, semnal de alarmă

Nu toate încep din intestin, dar o mare parte din ele au acest punct de plecare. Ne facem mai mult rău cu furculiţa şi cuţitul decât ne fac toate armele din lume.

În lumea modernă avem câteva probleme majore atunci când discutăm despre menţinerea unui intestin sănătos. Avem un aport scăzut de fibre alimentare, acestea fiind printre componenţii alimentari care exercită cea mai mare influenţă asupra florei bacteriene intestinale, unele fibre având efecte probiotice (sunt hrană pentru bacteriile intestinale).De asemenea, consumul excesiv de carne roşie şi alcool influenţează major echilibrul intestinal. Extrem de important este să menţinem un mix între ceea ce  consumăm din punct de vedere alimentar şi efortul fizic şi psihic.

Este aproape imposibil să evităm stresul, acesta având repercursiuni la nivelul tuturor organelor. Ce putem face noi în schimb este să încercăm să facem aşa zisele ruperi de stres: vacanţe, activităţi în natură cu cei dragi. În zona de sedentarism, aici chiar avem liber arbitru.

Depinde de noi să alegem pentru sănătatea noastră şi să facem activităţi fizice zilnice, să practicăm un sport drag nouă. Să încercăm din când în când să ieşim din zona de confort de pe canapea şi vom observa efecte benefice asupra sănătăţii întregului organism şi a stării psihice„, a declarat Alexandru Nechifor, medic la Spitalul Judeţean Galaţi şi prorector la Universitatea „Dunărea de Jos”, pentru Adevărul.ro.

Citeşte şi: Situaţie halucinantă la un hipermarket din Bucureşti: produse expirate, mizerie și alimente lăsate în soare. Centrul comercial, închis parţial de inspectorii ANPC