Persoanele fără mască din Bacău nu vor mai fi amendate. Ce vor primi, în schimb

Persoanele fără mască din Bacău nu vor mai fi amendate. Anunţul a fost făcut de primarul oraşului, Dan Lucian Viziteu, care a înştiinţat deja organele locale de poliţie. În schimb, sunt nevoiţi să le dea măşti de protecţie, dar şi informaţii despre efectele pandemiei.

03 apr. 2021, 14:52
Persoanele fără mască din Bacău nu vor mai fi amendate. Ce vor primi, în schimb
Persoanele fără mască din Bacău nu vor mai fi amendate

Persoanele fără mască din Bacău nu vor mai fi amendate. Edilul a anunţat acest lucru în cursul zilei de vineri și a mai ținut să precizeze că rata de infectare este scăzută în oraș, iar prevenția este cea mai importantă.

Citeşte şi: Ucigaşul hackerului Cezar Oancea, din Bacău, a fost prins cu ajutorul ADN-ului prelevat de pe un chiştoc de ţigară de la mama sa

„Măști în loc de amenzi! Începând de astăzi, polițiștii locali din municipiul Bacău vor purta discuții de informare și conștientizare cu băcăuanii, în special cu cei care nu poartă mască pe stradă. Mai mult, aceștia vor oferi măști celor care accidental nu au mască, bineînțeles purtarea ei fiind obligatorie.

Pentru că avem încă o rată de infectare scăzută (3.62 în scădere ușoară față de ieri), consider că va fi și mai mică dacă ne concentrăm pe informare și prevenție, în loc de sancțiuni.

Persoanele fără mască din Bacău nu vor mai fi amendate

Aceste aspecte au fost discutate la întâlnirea cu întreg efectivul Poliției Locale care se ocupă de ordinea publică.Nu doresc să avem mai multe restricții și știu că nici dumneavoastră nu doriți, de aceea sunt convins că băcăuanii sunt solidari și înțeleg foarte bine să se protejeze și așa să salveze vieți și să menținem deschis orașul. Rata de infectare sub 4 este o dovadă în acest sens.Băcăuani, împreună trecem cu bine de acestă perioadă!”

, a scris primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu pe pagina sa de Facebook.

Măști în loc de amenzi!

Începând de astăzi, polițiștii locali din muncipiul Bacău vor purta discuții de informare și…

Publicată de Lucian Daniel Stanciu Viziteu pe Vineri, 2 aprilie 2021

Șefii Poliției Bacău, demiși după eșecul negocierii de la Onești, promovați pe alte funcții

Foștii șefi de la IPJ Bacău, demiși inițial după eșecul negocierilor cu criminalul din Onești, au fost numiți în alte funcții. Astfel, Vasile Oprișan va fi consilier la IGPR, iar Adrian Țuluc va conduce Poliția Municipiului Bacău.

La câteva zile după demitere, aceștia au primit funcții mai bune, fiind, de fapt, promovați, scrie  Ziare.com.

Cazul Onești – în care doi oameni au fost sechestrați timp de mai multe ore, apoi uciși – a fost considerat un eșec de însuși ministrul de Interne, Lucian Bode. Doar că după ce au fost demiși, șefii Poliției din Bacău au primit funcții mai bune și au fost, practic, promovați.

Astfel, fostul șef IPJ Bacău, Vasile Oprișan, va fi consilier la Inspectoratul General al Poliției.

Adjunctul sau, Adrian Țuluc, a tras și el lozul câștigător, astfel încât va prelua șefia Poliției Bacău. Acesta a ocupat acest post în urma susținerii unui concurs, astfel că nu poate fi dat afară. Momentan, amândoi sunt în concediu.

În Poliția Română există, însă, astfel de precedente. Nu mai departe de anul trecut, șeful Serviciului Omoruri București, Radu Gavriș, a fost detașat la IPJ Harghita. Asta după ce șefii Poliției Române s-au întâlnit cu membrii unui clan interlop.

Vasile Oprișan a devenit celebru în cazul în care spunea că femeile bătute de soții lor exagerează când sună la 112.

Mulți fac exces de zel. Dacă se ceartă soțul cu soția și îi da o palmă din greșeală sau cu intenție și apoi se liniștesc apele: hai domle vino că mi-a dat o palmă. Nu înseamnă că de acum trebuie să se ducă un polițist, că nu poate să facă nimic”, susținea Oprișan cu ceva vreme în urmă.