Peste 10.000 de moţi au cerut Parlamentului să permită începerea mineritului la Roşia Montană

Peste zece mii de oameni, în marea lor majoritate mineri din Apuseni și familiile lor, au venit sâmbătă la Roșia Montană, la Ziua Minerului, pentru a le solicita public autorităților repornirea mineritului și avizarea proiectului minier de la Roșia Montană. Un număr de 50 de primari reprezentând 100.000 de locuitori din zona Munților Apuseni au lansat cu această ocazie un Apel la adresa Parlamentului României, cerând în numele oamenilor din Munții Apuseni aprobarea Legii pentru proiectul Roșia Montană și pornirea neîntârziată a mineritului la Roșia Montană.

RomaniaTV.net
08 sept. 2013, 18:19
Peste 10.000 de moţi au cerut Parlamentului să permită începerea mineritului la Roşia Montană

Primarul din Roșia Montană, Eugen Furdui, împreună cu 50 de primari și cu parlamentarii din Munții Apuseni au lansat, în numele celor 100.000 de locuitori ai zonei, un apel către toți românii să susțină minerii în lupta lor disperată pentru locuri de muncă și pentru pâinea pe care o pun copiilor pe masă.

„Români, fiți alături de noi. Veniți la Roșia Montană să vedeți realitatea și nu vă lăsați manipulați de protestele tinerilor lipsiți de griji din Piața Universității. Roșia Montană e în Apuseni! Noi ne apărăm dreptul la muncă și vrem să ne decidem singuri soarta, fiți alături de noi!”, se arată în apelul primarilor din zonă.

Totodată, edilii şi primarii din zonă s-au adresat şi Parlamentului pentru a adopta proiectul de lege pe baza căruia va fi începută exploatarea auriferă de la Roşia Montană. „Votul dumneavoastră pentru Roșia Montană va însemna mii de locuri de muncă pentru moții din Apuseni, 5 miliarde de dolari în economia românească, eliminarea poluării actuale din Roșia Montană şi cel mai mare program de investiții în patrimoniu din istoria României”, se arată în apelul pe care comunitatea îl face către membrii Parlamentului.

După citirea apelului comunității, cei prezenţi la celebrarea Zilei Mineritului s-au strâns într-o „Horă a Unirii”, pentru a-și arăta solidaritatea cu Roșia Montană.