ADMITERE FACULTATE 2018. Peste 2.400 de locuri disponibile pentru admiterea de toamnă la Universitatea din Bucureşti

Cincisprezece facultăţi din cadrul Universităţii din Bucureşti pun la dispoziţia candidaţilor un număr de 2.426 de locuri pentru studii universitare de licenţă, dintre care 367 de locuri la buget şi 2.059 de locuri la taxă. Înscrierea la admitere se face la sediile facultăţilor Universităţii din Bucureşti, până la data de 20 septembrie 2018, iar data limită de afişare a rezultatelor este duminică, 23 septembrie 2018.

RomaniaTV.net
10 sept. 2018, 13:37
ADMITERE FACULTATE 2018. Peste 2.400 de locuri disponibile pentru admiterea de toamnă la Universitatea din Bucureşti

Universitatea din Bucureşti este în plină sesiune a admiterii de toamnă la ciclurile de licenţă, master şi doctorat la facultăţile sale. 

Pentru cea de-a doua sesiune a admiterii 2018, 15 facultăţi din cadrul Universităţii din Bucureşti pun la dispoziţia candidaţilor un număr de 2.426 de locuri pentru studii universitare de licenţă, dintre care 367 de locuri la buget şi 2.059 de locuri la taxă. Acestea sunt: Facultatea de Administraţie şi Afaceri, Facultatea de Chimie, Facultatea de Drept, Facultatea de Fizică, Facultatea de Filosofie, Facultatea de Geografie, Facultatea de Geologie şi Geofizică, Facultatea de Istorie, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Facultatea de Litere, Facultatea de de Limbi şi Literaturi Străine, Facultatea de Ştiinţe Politice, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, Facultatea de Teologie Baptistă şi Facultatea de Teologie Romano-Catolică.

În ceea ce priveşte studiile universitare de masterat, facultăţile Universităţii din Bucureşti scot la concurs pentru sesiunea de toamnă a admiterii un număr aproximativ de 1.200 de locuri, dintre care 475 de locuri subvenţionate de stat şi 656 de locuri la taxă.

Înscrierea la admitere se face la sediile facultăţilor Universităţii din Bucureşti, până la data de 20 septembrie 2018, iar data limită de afişare a rezultatelor este duminică, 23 septembrie 2018. Calendarul detaliat al desfăşurării concursului de admitere (înscrieri, susţinerea probelor) poate fi consultat aici.

În ceea ce priveşte modalitatea de admitere, fiecare facultate a decis asupra propriei forme de concurs: Admiterea pe bază de examen; Admiterea pe baza mediei de la bacalaureat şi eseu motivaţional; Admiterea pe baza unei formule mixte; Admiterea pe baza mediei de la bacalaureat.

Informaţii despre specializări, cursuri şi admiterea la studii universitare de licenţă şi masterat la facultăţile UniBuc pot fi găsite pe website-ul: www.admitere.unibuc.ro.

Nu în ultimul rând, absolvenţii studiilor de master se pot înscrie la doctorat până pe 20 septembrie 2018. Pentru anul universitar 2018-2019, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţie candidaţilor un număr total de 599 de locuri la toate cele 21 de şcoli doctorale ale sale, dintre care 295 de locuri la buget (147 de locuri cu bursă şi alte 148 de locuri fără bursă) şi 304 de locuri la taxă.

În perioada următoare, Universitatea din Bucureşti va comunica în mod constant informaţii referitoare la sesiunea de toamnă a admiterii pe website-ul: www.admitere.unibuc.ro şi pe contul de Facebook Universitatea din Bucureşti.