Peste 900 de dosare penale în 2016 în urma acţiunilor de combatere a fraudelor specifice achiziţiilor publice

Polițiștii de investigare a criminalității economice au întocmit, în anul 2016, în urma acțiunilor de combatere a fraudelor specifice achizițiilor publice, 946 de dosare penale, față de 50 de persoane au fost dispuse măsuri preventive, iar pentru recuperarea prejudiciilor au fost instituite măsuri asigurătorii în valoare de 1,7 miliarde de lei.

29 ian. 2017, 10:48
Peste 900 de dosare penale în 2016 în urma acţiunilor de combatere a fraudelor specifice achiziţiilor publice

Polițiștii au efectuat activități de verificare a legalității încheierii și derulării unor contracte de achiziții publice și pentru descoperirea prejudiciilor aduse bugetului de stat în domeniile administrație publică, sănătate și învățământ, potrivit unui comunicat de presă al IGPR transmis, duminică, AGERPRES.

Dintre dosarele penale înregistrate, 840 au avut ca obiect fraude specifice achizițiilor publice în domeniul administrație publică, 65 în domeniul sănătății și 44 în domeniul învățământului.

În urma administrării probatoriului, 391 de dosare au fost înaintate parchetelor competente, cu propunere de declinare.

„Au fost întocmite 54 de referate cu propunere de trimitere în judecată, iar în 40 de dosare au fost emise rechizitorii. De asemenea, față de 50 de persoane s-au dispus măsuri preventive, dintre care 8 au fost arestate preventive, iar 42 au fost reținute. Prejudiciile cauzate bugetului de stat, prin derularea ilegală a contractelor de achiziții publice, au fost în valoare de peste 5 miliarde de lei, iar pentru recuperarea acestora au fost instituite măsuri asigurătorii în valoare de 1,7 miliarde de lei.”, se menționează în comunicatul citat.

Citeşte şi Percheziţii la societăţi comerciale într-un dosar cu un prejudiciu de 7,6 milioane de euro