Peste o tonă de alimente trimise de români rudelor din Franţa, distruse de poliţia franceză la graniţă VIDEO

Polițiștii și vameșii din Nisa au confiscat și distrus 1,2 tone de alimente, mâncare gătită și băuturi primite de românii din oraș de acasă pentru sărbători. Oamenii legii au invocat faptul că mâncarea a fost transportată în condiții improprii.

20 dec. 2020, 15:44
Peste o tonă de alimente trimise de români rudelor din Franţa, distruse de poliţia franceză la graniţă VIDEO

Peste o tonă de alimente şi băuturi, din sute de colete trimise în Franța de cetățeni din România și Republica Moldova, au fost confiscate și distruse vineri, în urma unui control efectuat de poliția, vama și direcția regională a mediului din Nisa, scrie Unimedia.

În pachetele primite de acasă de românii din Nisa se aflau mâncărurile tradiţionale și băuturile de sărbători, pregătite de familiile din România, dar printre obiectele confiscate au fost și țigări, aspiratoare și chiar scaune.

Peste o tonă de alimente şi băuturi distruse la graniţa Franţei

Autoritățile din Nisa au oprit și verificat trei camioane din Moldova și România în care erau 500 de colete, având în interior 234 pachete de țigări de contrabandă, aproape 250 de litri de alcool, aspiratoare, scaune și 1,2 tone de alimente.

Țigările și alcoolul au fost confiscate, iar mâncarea (carne, pește, brânzeturi și alimente gata preparate) a fost distrusă pe loc, invocându-se faptul că a fost transportată timp de mai multe zile, fără a respecta regulile sanitare.

În schimb, mobilierul și aparatele de uz casnic au fost returnate, iar mașinile au fost confiscare, urmând a fi înapoiate proprietarilor după ce aceștia vor plăti amenzile pentru transportul ilegal de marfă.

Posted by Titi Zemba on Saturday, December 19, 2020

Citeşte şi: Mesajul de Crăciun al Patriarhului Daniel: „Omenirea traversează o perioadă grea. Poporul român este îndoliat. E nevoie de rugăciune” VIDEO