Peştele în alimentaţie: avantaje şi dezavantaje

Cu toţii am auzit măcar o dată spunându-se cât de sănătos este peştele, câte "grăsimi bune" conţine, ce minuni face fosforul pe care-l conţine şi cât de multe elemente nutritive aduce  corpului nostru. Este important, însă, de ştiut că nu orice fel de peşte este indicat pentru consum.

RomaniaTV.net
01 iun. 2012, 06:16
Peştele în alimentaţie: avantaje şi dezavantaje

Toţi medicii recomandă măcar o dată pe săptămână consumul de peşte, atât în alimentaţia sănătoasă a copiilor, cât şi în cea a  adulţilor. Ceea ce nu ştim este, însă, faptul că nu toate tipurile de peşte sunt atât de sănătoase şi că există soiuri de sau produse din peşte care chiar ar trebui evitate! Iată câteva informaţii de reţinut şi care vin în sprijinul unei alegeri corecte pentru sănătatea noastră.

1. CRAPUL ROMÂNESC, CRAPUL CHINEZESC şi FITOFAGUL fac parte din aceeaşi familie. Sunt mari „furnizori” de Omega3 şi fosfor şi sunt peşti care pot fi consumaţi în orice cantitate, mai ales că îi găsim şi proaspeţi în comerţ. Singurul mic „dezavantaj” ar fi preţul: sunt peşti destul de scumpi pentru mulţi dintre cumpărători (mai ales crapul românesc).

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro