Peștele vampir, creatura care suge sânge, a fost descoperit pe o plajă din Olanda

Creatura cu mai multe rânduri de dinți, supranumită peștele vampir, a fost găsită pe o plajă din Olanda.

30 mart. 2023, 13:48
Peștele vampir, creatura care suge sânge, a fost descoperit pe o plajă din Olanda
Lampreda de mare sau peștele vampir

Peștele parazit care suge sânge se numește Lampreda de mare (Chișcar marin) și a fost descoperit de biologul marin Jarco Havermans, pe insula olandeză Texel, potrivit Mirror.co.uk. Supranumit peștele vampir, a devenit cunoscut pentru că se hrănea cu sângele prăzii lor și au fost văzuți ultima dată pe insulă în anul 2017.

Citește și: Imagini uluitoare cu o creatură neobișnuită pe plajă. Oamenii au crezut că este vorba despre un pui de dinozaur

Peștele vampir datează de 400 de mili0ane de ani

Aceștia mai sunt numiți de unii și „dinozaurii vii”, specia datând de aproximativ 400 de milioane de ani.

Biologul spune că a făcut descoperirea în timp ce se îndrepta să verifice un pui de focă cenușie care fusese zărit pe plajă.

Citește și: Creatură marină extraterestră, virală pe TikTok! Nimănui nu i-a venit să creadă că e reală, seamănă cu un personaj celebru din serialul „Stranger Things”

„Întotdeauna mă uit foarte atent când conduc pe plajă pentru alte descoperiri interesante și am văzut un pește mare, asemănător anghilei, întins pe malul apei când treceam”, a spus biologul.

„Am știut imediat că este o lampredă de mare, sunt pești incredibili. Seamănă cu anghila, dar este un pește fără fălci, au o gură ca un disc plină de dinți. Nu am găsit niciodată unul pe plajă. Sunt pești uimitori, cu aspect aproape extraterestru, cu un stil de viață la fel de uimitor”, a mai spus Jarco.