Ce pensie încasează lunar Petre Roman și care e activitatea pe care o face pentru a-și crește veniturile

Petre Roman, fostul premier al României, a dezvăluit ce pensie primește lunar. Fostul politician a dezvăluit că e foarte mulțumit de veniturile sale.

04 nov. 2022, 08:54
Ce pensie încasează lunar Petre Roman și care e activitatea pe care o face pentru a-și crește veniturile

La cei 76 de ani ai săi, Petre Roman își continuă activitatea profesională. A spus că pensie are lunar, dar și ce face ca să-și mărească veniturile.

Așadar, pe lângă pensie, primește un onorariu satisfăcător pentru cursurile pe care le ține la o universitate de prestigiu din Geneva, Universitatea Swiss UMEF, înființată în anul 1984. Instituția are filale în Europa, dar și în Asia și Africa de Vest, la Burkina Faso.

„Într-adevăr am fost ales în funcția de președinte al acestei universități private unde deja predau cursuri de Relații Internaționale și Cooperare Globală, Luarea deciziilor în condiții de risc și incertitudine. Asta nu înseamnă că o să mă mut acolo”, spunea, în urmă cu ceva vreme, Petre Roman.

Ce pensie are Petre Roman

Problema banilor nu există pentru Petre Roman, are venituri colosale. Fostul premier ia la final de lună o sumă de 10.000 de lei datorită pensiei sale speciale.

Citește și Mioara Roman a împlinit 82 de ani. Cum arată acum fosta soţie a lui Petre Roman: „Am sărbătorit-o acasă, în familie!”

„Eu și acum muncesc pentru a câștiga un ban în plus. Sunt profesor și țin niște cursuri pentru care sunt bine plătit, sunt și președinte și profesor la o universitate din Geneva pentru care de asemenea sunt bine plătit și am și pensia mea. Am pensia mea și pensia specială care a fost restabilită acum trei luni. În cazul meu, fiind vorba de mai multe mandate, cinci mandate, am pensia de 10.000 de lei”, a declarat Petre Roman la Antena 3.

Petre Roman a fost, președinte al Senatului în perioada 1996-2000. Apoi a fost ministrul Afacerilor Externe în perioada 1999-2000, deputat timp de patru ani, între 1992 și 1996 și prim-ministrul țării între 1989 și 1991.

Citește și Motivul pentru care Petre Roman nu s-a căsătorit cu Zoe Ceauşescu: „Am curtat-o, dar lucrurile s-au stopat”