Philip Morris International îşi reduce operaţiunile de producţie din Rusia şi donează 500.000 de dolari unor ONG-uri din România care se ocupă de refugiaţii ucraineni

PMI continuă să sprijine eforturile umanitare, să ofere ajutor și să facă tot posibilul pentru angajații săi și pentru Ucraina. 

10 mart. 2022, 09:38
Philip Morris International îşi reduce operaţiunile de producţie din Rusia şi donează 500.000 de dolari unor ONG-uri din România care se ocupă de refugiaţii ucraineni

Philip Morris International Inc. (PMI) a anunţat că a livrat transporturi de alimente, medicamente și alte produse de bază, în parteneriat cu ONG-uri din mai multe țări pentru Ucraina. În ultimele cinci zile, angajații PMI au donat peste 300.000 de dolari pentru a sprijini poporul ucrainenean prin programul nostru caritabil condus de angajați, Projects with a Heart. PMI va egala aceste donații.

În plus, PMI a promis o sumă inițială de 10 milioane de dolari  pentru a sprijini eforturile umanitare internaționale.

„În prima fază, 500 de mii de dolari vor fi donaţi către ONG-uri din România care oferă sprijin refugiaţilor: cazare, mâncare, îmbrăcăminte, transport, asistenţă medicală. Suntem deja în discuţii avansate cu aceste organizaţii pentru a ne asigura că fondurile ajung cât mai repede acolo unde este nevoie de ele. Aceasta nu va fi singura donaţie. Vor urma şi alte tranşe, cu siguranţă mai mari. Ne interesează ca aceste fonduri să fie imediat folosite şi să-i ajute pe cei care au acum atâta nevoie. De aceea donăm în tranşe pentru a ne asigura că fondurile sunt folosite cât mai eficient”, a explicat Dragoş Bucurenci, director external affairs în cadrul Philip Morris International.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 15. Bombardamentele continuă în regiunea Sumî. Negocierile bat pasul pe loc

De asemenea, producătorul de ţigarete Philip Morris International a anunţat că va suspenda investiţiile planificate în Rusia, care includ, printre altele, lansări de noi produse şi investiţii în producţie. De asemenea, compania îşi va reduce operaţiunile de producţie din Rusia, piaţă care generează 10% din producţia globală de ţigarete şi tutun încălzit şi 6% din veniturile globale ale companiei.

„Am urmărit şocaţi războiul din Ucraina şi condamnăm violenţa în cei mai puternici termeni posibil. Suntem solidari cu bărbaţii, femeile şi copiii nevinovaţi care suferă. (…) Având în vedere situația din Ucraina, Consiliul de Administrație și echipa noastră de conducere au decis să suspende toate investițiile noastre planificate în Rusia și să activeze planuri de reducere a operațiunilor noastre de producție. Ne vom sprijini angajații din Rusia în această perioadă, inclusiv continuând să le plătim salariile.”, a declarat Jacek Olczak, directorul executiv al Philip Morris International.

Citeşte şi: Giganţii Coca Cola, Pepsi şi Starbucks au cedat presiunii internaţionale. Companiile s-au retras de pe piaţa din Rusia