Piedone, despre acuzaţiile de fraudă de la Sectorul 5: Dacă au semnat procesele verbale fără să conteste, nu se poate cere renumărarea

Publicat: Marţi, 29 Septembrie 2020 14:21 // Actualizat: Marţi, 29 Septembrie 2020 21:20 // Sursa: romaniatv.net

Doi candidaţi pentru Primăria Sectorului 5 cer reorganizarea alegerilor în sectorul unde câştigător este dat Cristian Piedone. "Alegerile în Sectorul 5 trebuie anulate şi organizat un nou scrutin electoral. Renumărarea voturilor nu rezolvă nimic", susţine candidatul PMP, Lucian Iliescu. În replică, Cristian Popescu Piedone susţine că "nu se poate face renumărare decât dacă s-a făcut contestaţie în secţie în timp real".

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Băcanu, a cerut "renumărare totală" a voturilor pe motiv de fraudă la vot. 

"Am solicitat renumarare totală la Sectorul 5! În urmă analizei realizate de grupul de lucru format luni de echipa mea din PNL, am identificat suspiciuni privind existenţa unei fraude la votul din sector. De exemplu, 92 voturi PNL la Consiliul Local şi 63 la General într-o secţie. Cine votează PNL la CL votează la fel şi la CGMB, nu poţi avea diferenţe de 30% la consilii. Pur şi simplu nu se poate", a scris Cristian Băcanu pe Facebook.

"Sunt zeci de secţii în situaţia asta. Suspiciunea este serioasă. Vom formulă şi plângere penală", a mai scris liberalul.

Citeşte şi: Precizările Poliţiei despre acuzaţiile de fraudă din sectorul 1: Un candidat pe listele PSD a fost găsit cu 473 de procese verbale

Şi candidatul PMP la Primăria Sectorului 5 contestă rezultatul votului şi cere reorganizarea alegerilor.

"Alegerile în Sectorul 5 trebuie anulate şi organizat un nou scrutin electoral. Renumărarea voturilor nu rezolvă nimic! În cel mai rău caz arată în plus hoţia acestor alegeri", a scris Lucian Iliescu pe Facebook.

"Procesul de votare în Sectorul 5 a fost fraudat grosolan şi cu bună ştiinţă de către candidaţii stângii care s-au bătut în cumpărarea de voturi. Nu asta e România!!! Nu pot să cred că îmi cresc copiii într-un astfel de oraş!!! Nu se poate ca în anul 2020 să avem primari aleşi pe bani!!! Mare diferenţă dintre votul zonei Kogălniceanu şi zona Ferentari", adaugă Iliescu.

Citeşte şi: Piedone a câştigat Primăria Sectorului 5 cu trei zile înainte de un nou termen în dosarul Colectiv: "Voi, necuraţilor, plecaţi acasă!"

În replică, Cristian Popescu Piedone spune că renumărarea voturilor nu mai este posibilă dacă nu s-a făcut contestaţie în secţie în timp real. 

"Toate aceste partide contestatare, inclusiv PNL, au avut reprezentanţi în secţiile de vot care au semnat la sfârşitul zilei procesele verbale. Nu se poate face renumărare decât dacă s-a făcut contestaţie în secţie în timp real, aşa este legea. Dacă au semnat procesele verbale fără să conteste, nu se poate cere acum renumărarea voturilor. Cetăţenii din Sectorul 5 şi-au arătat opţiunea şi intenţia pe următorii patru ani cine să le conducă destinele", a declarat Cristian Popescu Piedone, la România TV

Citeşte şi: CTP, despre victoria lui Piedone: "A mizat pe cei care cred că la Colectiv au fost sataniști"

Potrivit rezultatelor parţiale BEC, Cristian Popescu Piedone (PPU-SL) are 28.08% din voturi, Daniel Florea - 25,64%, iar candidatul PMP, Cătălin Iliescu a obţinut 3.84%.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cristian Popescu Piedone rezultate alegeri locale 2020 sectorul 5
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H